Борба с пандите

eyankulov

New member
Здравейте,

За сайт нагризан от панда с линк от такъв сайт (mediacafe . bg / PR6) в footer-a, с anchor url-a на сайта, вие бихте ли го махнали или бихте го оставили?

Имайки предвид, че са премахнати линковете от footer-ите на още 5 такива сайта към пациента и остава този да се реши. Как определяте от къде ви е застигнала пандата или карате наред?

За: Борба с пандите

Какво общо имат линковете с пандите ?

Re: Борба с пандите

@oggin има резон във въпроса ти и явно съм размил границите за панда в представите си.

@scoobydoo Спада в позициите (и в последствие изчезването на сайта от индекса за ключовата дума) започна около 30ти миналия месец, а гледам че на 27.09 е имало panda update и по това съдя, че е панда. А около месец/два по-рано са били купувани линкове за съответния сайт и не мога да разбера какво е ударило. Съдържанието ли е проблем (не е много цветущо и за него предприехме действия) или купените линкове да са оказали влияния по някакъв начин... Мазало.

Защо не пуснеш направо домейна ? Така само боб хвърляме 🙂

Виж дали излизаш по търсене на цяло изречение от заглавната страница ?

Скуби, нали пингвина е алгоритмичен ъпдейт, демек автоматичен и не би трябвало да получи писмо за филтър от него, което се изпраща само за ръчни наказания :scared:

За: Re: Борба с пандите

Eyankulov : а какво точно му е наказано ? Излиза си в топ 3 по почти взеки модел, по маркови часовници също

Може и да си попрекалил с anchor text, но по-добре го разнообрази отколкото да махаш линкове от хубави сайтове

http://ahrefs.com/site-explorer/overview/subdomains/Thetime.bg

Btw сигурен ли си, че някой голям сайт не те линква с "часовници" ?

Последно редактирано:

@oggin на "часовници" не излиза. Беше в топ 5 доста дълго време.
Е то за маркови часовници има около 405 000 резултата, а само за часовници има над 5 милиона. Това според мен си е нормално разместване. Може пък когато си бил в топ 5 да си излязъл случайно напред. Имал съм такива случаи по мои сайтове.

eyankulov скоро да си махал към 5000 линка от 2 сайта?

Re: За: Борба с пандите

Скуби, нали пингвина е алгоритмичен ъпдейт, демек автоматичен и не би трябвало да получи писмо за филтър от него, което се изпраща само за ръчни наказания :scared:

Да, пингвина е алгоритмичен. Аз имах предвид, че може да има друго ръчно наказание за продажба/покупка на линкове.

@traki възможно е да съм премахнал и повече (бяха в footer/sidebar на разни сайтове). Това го направих след като изчезна => не се е закопало от премахването им. Btw с ahrefs.com ли гледаш?
@scoobydoo Нямам никакви съобщения в GWT гледах сумати и пъти.

Да такива са, сайтуайд линкове от големи сайтове. В единия може и да е бил горе в главата. В единия видях че си имал към 3300, в другия към 2300, има и един с 300 линка който си махнал. За него по-става, но от големите не е било хубаво да ги имаш, не и в такива количества, с точен анкор. Разнообрази домейните от които имаш линкове, разнообрази и самите линкове и да се надяваме да се оправи.
Със spyglass ги гледах.

Последно редактирано:

Btw сигурен ли си, че някой голям сайт не те линква с "часовници" ?
Ами всички сайтове, от които премахнах линковете бяха с анкори "часовници". Не съм ги купувал аз, бяха покупка по осмотрение на клиента преди да започна SEO-то. Съответно преди изхвърлянето от google за "часовници", бяха пренаписани на разни такива "часовници от thetime" / "thetime . bg" и т.н., но след това сайтът изчезна и започнах тяхното премахване, защото помислих че те са причината. След това съобразих и пандата, че може да е гризнала и се започна казус линковете ли са проблем или съдържанието. Явно покрай цялата история ще подобрим и съдържанието колкото се може, ще се разнообразят входящите линкове към индекса и да се надяваме да се намести 🙂

ОФТОПИК: Оги и Скуби изчерпаха темата, но аз реших да наспамя Дядо Коледа с вътрешни линкове от твоя сайт... сори ама си имам слабости :-/

Back
Горе