Брой сайтове на един хостинг

muteki

New member
В една от актуалните теми на форума колегата bulram, беше пуснал линк към статия свързана с алгоритъма на гугле. В нея ми направи впечатление следното, цитирам: "IP address of domain: If you host too many sites on the same shared hosting account or server, Google may penalize you for hosting too many related sites".

И въпросът ми е: Някой знае ли, колко на брой релевантни сайта (или въобще домейна) може да се качват на един хостинг/сървър, така че гугле да не ги накаже?

Re: Брой сайтове на един хостинг

Преполагам, че единствените хора, които биха могли да знаят подобно нещо, са на работа в Гугъл 🙂

Преполагам, че единствените хора, които биха могли да знаят подобно нещо, са на работа в Гугъл 🙂

И според ме е така.
Иначе виж този пост - коментара на Cloxy. По този начин можеш да видиш колко сайта и кои точно са на 1 IP и да прецениш колко от тях са relative sites.
http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=14037&highlight=dedicated

Хмм. Какво ще рече related сайтове по-точно? Според мен говорят за някакъв вид спам с много еднакви онлайн магазини или нещо подобно. Така го разбирам аз поне.

Имам общо 7 сайта на един хостинг и с едно ІР, и за над 5 години не съм получил наказание точно за това, но сайтовете са коренно различни един от друг.

Имам общо 7 сайта на един хостинг и с едно ІР, и за над 5 години не съм получил наказание точно за това, но сайтовете са коренно различни един от друг.

Радвай се, ти не влизаш в тази категория. 😀

Радвай се, ти не влизаш в тази категория. 😀

Е явно имаш няколко сайта на една и съща тематика горе-долу и са ти на едно и също IP.
Най-добре е на dedicated IP но искат по 24лв годишно за собствено IP.

Хмм. Какво ще рече related сайтове по-точно? Според мен говорят за някакъв вид спам с много еднакви онлайн магазини или нещо подобно. Така го разбирам аз поне.

Означава сайтовете да са свързани един с друг. Например като са на един и същ собственик и всички ги е линкнал един към друг. И Гугъл като види че са на едно и също IP и са линкнати решава че са свързани и не отдава толкова голямо значение на линковете между тях. Затова е добре да ги разделите на 2-3 групи и да ги хостнете на различни IP адреси и да не се прекалява с линковете.

Да речем, че си взимаш един впс хостинг с няколко IP и си разпределяш сайтовете на тях. При този вариант не се ли водят пак на един сървър или само IP е важно?

Да речем, че си взимаш един впс хостинг с няколко IP и си разпределяш сайтовете на тях. При този вариант не се ли водят пак на един сървър или само IP е важно?

С ВПС и няколко IP няма да имаш проблем. Нали знаеш че на един ВПС може 10 различни човека от 10 различни държави да си качат сайтоветете.
Преди месец някъде бях чел че Гугъл използвал няколко фактора и данни за да определя тези измами. Нещо като на принципа на многото съвпадения. На първо място IP, после WMT, после Адесенса, Аналистика, Gmail, геолокация..
И като се окаже че над 50% от тези неща са регистрирани/използват от един и същ човек...нормално е да се замислят дали няма измама.

Неможе да имаш различно IP, но всички сайтове да са регистрирани на твое име, но от едно и също IP да се влиза в WMT, в Адесенс, в аналистика..
Но както каза колегата, само Гугъл знае как.

Ако от колокацията или доставчика ти направят за всеки IP адрес отделен rDNS запис, Google изобщо няма да разбере, че са на една машина. Само че последно време ipv4 са на изчерпване и е голяма мъка да изкопчих диапазони от IP адреси в различни класове мрежи от колокационните центрове. Остава само варианта да си сложиш собствен рутер и суич и да си купуваш адресите от RIPE. Изобщо колацииите станаха много сприхави на тема прерутиране на адреси от един VLAN към друг, предоставяне на 20-30 ip адреса.

Да така е, но и от ripe се правят на цигани и неискат да дават на нови клиенти, трябва да се намери някой доставчик, който има вече закупени мрежи и тои да ти купи и в/у тях да си вдигнеш собственната ПИ мрежа.

Нека s1yf0x да обясни малко какво е това животно Class C IP 🙂
Essentially Multiple Class C IP Hosting is hosting that allows you to have 1 account, but to host sites on 5, 10, or more different Class C IP addresses. Another reason that people use Multiple Class C IP hosting is to interlink sites. That’s right, they link to themselves!
Matt Cutts: Links to virtually hosted domains are treated the same as links to domains on dedicated IP addresses.
Цялата статия тук

Тази статия е от 2006 година и обясняват че няма значение дали е статично IP на сайта или се използва споделено IP м/у няколко сайта. За клас C мрежата това е мрежа от 255 IP-ta (образно). Нагледно е 000.000.000.XXX където XXX е клас C мрежата. След нея е Class B мрежа което е 255*255. Точния брой не е толкова но това е пример.

Back
Горе