SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Българските вестници за политSEO тема

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
"Стандарт" 15 май 2007 , 4 стр.
"Гугъл" скара БСП и ГЕРБ

Надя Панкова

СОФИЯ. Световната интернет търсачка "Гугъл" скара БСП и ГЕРБ. Щом симпатизант на бюлетина номер 10 напише в сайта ГЕРБ, до страницата на Борисовата партия веднага изскача и линк към БСП. Затова сдружението на столичния кмет излезе с протестна декларация срещу Столетницата. Социалистите са платили сайта им да се рекламира заедно с този на най-младата партия. Пипалата на левите обаче докопват и останалите конкуренти в борбата за европостове. Ако потърсите в "Гугъл" ДСБ, ДПС, НДСВ или СДС, веднага изскача връзката към социалистите. Защитена е само формация Ред, законност и справедливост. В декларацията ГЕРБ изказват възмущението си от подобна проява, а от щаба на Борисов коментират, че БСП плаща, за да трупа популярност на чужд гръб. Според най-младата партия постъпката на социалистите е неетичен политически ход. Единствено листата на левите е защитена от повторна връзка към сайта им - при търсене на БСП се появява само официалния сайт.

...

"Телеграф" 15 май 2007 , 2 стр.
Предизборни хватки
БСП окупира Google

Мая Младенова

След като ангажира Азис за кампанията си, БСП продължава с нетрадиционните идеи за предизборна агитация. Дни преди вота червените окупираха интернет гиганта Google, за да може всеки път, когато някой напише в търсачката "избори", "ЦИК" или пък името на някоя българска партия, на първо място да излиза сайтът на БСП.

Основният конкурент на БСП -ГЕРБ - вчера реагира с декларация с остър тон. Хората на Бойко Борисов били подразнени от факта, че когато в Google се търси сайтът на ГЕРБ, на челно място излиза страницата на червените. "Въпреки стотиците левове, похарчени за клипове, предизборни плакати и билбордове, ставаме свидетели на платен опит БСП да популяризира недотам успешната си кампания и в електронното пространство. Червената партия си позволи да плати на световноизвестна търсачка да поставя сайта и името й на челно място в списъка с резултатите от търсенето", се казва в декларацията.

Отговор

Каквото и да търсите около вота, излиза сайтът на червените

Това вид интернет реклама е абсолютно легален. От пиар агенцията "Прайм тайм", която БСП са наели за кампанията, отговориха, че става въпрос за интернет маркетинг. Това не струвало нищо, ако разполагате с добри компютърни специалисти.

"Благодарим на ГЕРБ, че най-после признаха собствената си слабост и професионализма на Предизборния щаб на БСП", обяви пред "Фокус" шефът на червения щаб Ивелин Николов.

Има вариант да направиш така, че сайтът ти да изскача пръв, прави се чрез специален софтуер и не се таксува, коментираха пред "Телеграф" интернет спецове. Според тях обаче в случая става въпрос за платена услуга. Доказвал го и фактът, че други търсачки, ползващи сходен софтуер, не показват същите резултати. Цената не може да каже никой, но сигурно става въпрос за много пари, смятат специалистите. Самият Google изписва, че това е "спонсорирана връзка".
 
Re: Българските вестници за политSEO тема

Голям смях... въпреки, че не съм симпатизант на БСП, мога само да ги поздравя за този ход. А ГЕРБ и останалите баламурници да лапат мухите и да пускат колкото си искат петиции. Ако искат и на Гугъл да се оплачат :)
 
Re: Българските вестници за политSEO тема

Ей сега Бат Бойко да гепа кой е свалил тоя софтуер от Арената и го е дал на БСП... :D

Oggin, благодаря за темата :)
 
Re: Българските вестници за политSEO тема

Атанас Янев каза:
Oggin, благодаря за темата :)

Благодаря , хубаво местенце е това тук ...
 
Re: Българските вестници за политSEO тема

Ще ми се да питам Бат' Бойко как невежите от неговата партия ще защитават интересите на българския бизнес в Европарламента, при положение, че очевидно си нямат хал хабер от това. И кога най-накрая ще се задвижи колелото на българския онлайн бизнес?
 
Re: Българските вестници за политSEO тема

може ли толкова да са боси бе , това не са 5 човека това са екипи които работят за ПР а пък какво едно адварсче не могат да опрявят .Не съм за БСП ,но не са виновни ,че го прилагат .Аз ако съм ще платя на 100000000 индиеца да кликат на рекламите :) поне да ги сгърчат да плащат за кликовете :)
Надявам се много всички в България да се осетят , че интернет не е мястото където може да се търси само порно , а е едно от най-важните места за реклама и скоро да има движение по българския онлайн бизнес ,защото не е нормално в 21 век да няма желаещи да рекламират в интернет ,когато повечето хора и такси да търсят търсят в гугъл :)
 
Re: Българските вестници за политSEO тема

В този ред на мисли с кл.думи през ноември ще се води дело с/у Г. за това дали се нарушават авторските права при продажба на реклама по кл.думи на чужди търговски марки. Инициатор на делото е American Blind & Wallpaper Factory (ABWF).
 
Re: Българските вестници за политSEO тема

Пичове тия дни не издържах покрай СДС спам И БСП адворс и блогнах за тия които имат желание да четат другите да ми теглят една :)
От кебапчето до спама и обратно
 

Горе