Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
@mlazarov
не мисля, че това така
Приемаме че скоростта на зареждане и връзката към сървъра са фактор (колкото и незначителни да са те). Но откъде се измерва тази скорост ? (лично на мен не ми е известно Google да има сървъри в България)
Абсолютно, ако сайта е за българи, добре е да е колокиран в България, алтернативно и за европа и за сащ... Презокеанската свързаност също е фактор, затова е важна целевата група на сайта.В случая, поне аз, не говоря за това с каква скорост Google отваря сайта, а хората (посетителите). В крайна сметка сайтовете се правят за хора, а не за Google. Разбира се когато става дума за нормални сайтове, а не за сателити и т.н.
Ако сайта на emil9216 е със пр. снимки разбира се, че в БГ е по-добре да се хоства за по-бързо зареждане от потребителите / което няма общо със сео-то /. И този ред на мисли Инбг са много добре със скороста / направо супер /
Ползваме сървъри в Германия и Англия в големи ДЦ-та и не съм виждал БГ хостинг, който дори да се доближава по параметър скорост.
40ms ping от BG си стои добре. 1gbps свързаност(на сървъра не на DC-то) също въпреки, че реално с нормални сайтове трудно се товари над 10mbit преди да опреш до проблеми с производителност в скриптовете и това няма особено значение. Имах работа по едни сайтове в Испания преди известно време пинга ми беше 25ms от БГ среден... Хайде сега ми обясни и как обща свързаност навън от 30mbit на някои BG доставчици е по-добре за гугълбот и потребителите?Вземи предвид и друго нещо: потребителя има различна свързаност към България и извън България. Тоест това, че сървъра в Германия е вързан на 100мбит изобщо не означава, че клиента намиращ се в БГ има свързаност към Германия на 100мбит. Сам можеш да си направиш извода, че свързаността на сървъра не е всичко - важно е как седи въпроса с кранчето от другата страна...