SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Важен въпрос относно хостинг..

torteam

New member
Здравейте,
Можете ли да ми кажете в коя държава да разположа тракера ми или как да го направя за да няма после подобни неща като www.dnes.bg/article.php?id=69631
както и едно време когато собственика на арена го дърпаха.
За какво беше всичко и как да го избегна това ?
 
Re: Важен въпрос относно хостинг..

освен да хоствам там торента какво друго трябва да направя за да избегна тези и редица други сблъсквания с властите
аз знам че някой български тракери са там но защо точно Netherlands някой ако може да ми обясни и това......
 
Re: Важен въпрос относно хостинг..

Холандия е една от страните, в които няма специфичен закон против споделянето на файлове с нелегално съдържание чрез протокола P2P (каквато е торент технологията). Други такива страни са Швеция и Панама.

Собствениците на най-големия торент тракер в света (Thepiratebay.org) бяха осъдени от Шведските власти поради, доста несправедливи в очите на торент обществото, причини. Големите компании в развлекателната индустрия (Paramount, Sony Pictures и други) "притискат" американското правителство, защото губят големи суми от пиратството в торент тракерите. Американците от своя страна притискат Шведското правителство, което не се сдържа под този натиск и се задължава да предприеме действия срещу дейността на Thepiratebay.org, защото в противен случай ще бъде санкционирано от Американското правителство. Тази междудържавна политическа, интернет интрига предизвика голямо недоволство в интернет пространството като цяло и даде началото на редица митинги и кампании в защита на свободата на споделяне на файлове в интернет.

Поздрави!
 
Re: Важен въпрос относно хостинг..

Там законите са малко по-либерални и това непопада под ударите им ( 90% ), както например и пушенето на марихуана.
А това как да си нямаш ядове с бг властите незнам, но се постарай възможно най-малко неща да те свързват със тракера, сайта, хостинга, домейна, рекламите..., защото ако нищо не те свързва с него официално нямаш проблеми.

Успех!
 
Re: Важен въпрос относно хостинг..

перфектен отговор.
Мерси много mrgee.
Значи ако пусна торент тракер на Холандски хостинг няма да има проблеми докато не стигне нивото на Thepiratebay.org :)
 

Горе