SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Видео: Колко дълго се разглежда reconsideration request

gvv

+Gennadiy Vorobyov
Шефът на webspam отдела на Google Мат Къц отговори в своя видеоблог на въпроса: "Колко трябва да се чака отговор на reconsideration request от Google ?"

Да напомним, че ако сайтът не се появява в резултатите от търсене в Google или се показва на по-ниски позиции отколкото преди, уебмастърът може да пусне заявка за преразглеждане на сайта.

По думите на Мат Къц, вече не трябва да чакаме отговор от Google 2 месеца. Ако нямате отговор по-продължително време, консултирайте се с колегите от searchengines.bg - значи Google не иска да си говори с вас (допълнено от автора ;-) )
При изпращане на заявката, вие трябва да получите т.н. потвърждение за това, че запитването е получено. Ако не сте го получили, най-вероятно не сте попълнили формуляра коректно.


Обикновено процеса на преразглеждането отнема до 2 седмици при голяма натовареност на специалистите. През това време Google изпраща съобщения от типа:
1. "Доволни сме от свършената работа, с вашият сайт всичко е наред."
2. "Смятаме, че в сайта ви все още има проблеми, коригирайте ги"

Видеото е достъпно на адрес https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cA5I3HHApYk


Още по темата на "заявките":
Попълвайте reconsideration requests на същия език, на който е сайтът
 
За: Видео: Колко дълго се разглежда reconsideration request

За: Видео: Колко дълго се разглежда reconsideration request

Досега ми се е случвало да пускам такова нещо на официални сайтове 4 пъти през кариерата ми - средно са ми отговаряли за по-малко от седмица. Отбелязвам, че request-ите си ги разписвам възможно най-ясно и най-точно и накрая им благодаря предварително. Нямам отказан request до днешна дата...

п.с: Иначе за тестови неща ми се налага да пращам request-и по 10-ина пъти в месеца... но това са просто тестови сайтове, които са част от конкретни експерименти :)
 
Re: Видео: Колко дълго се разглежда reconsideration request

до сега съм пускал 2-3 requesta и никога не съм получавал отговор, нито пък съм получавал потвърждение, че е получен. днес пак пуснах за един сайт ще видим какво ще стане и след колко време ще отговорят, ако отговорят.
 
За: Видео: Колко дълго се разглежда reconsideration request

За: Видео: Колко дълго се разглежда reconsideration request

Шефчето така казва:
 

Горе