Внимавайте ако имате "Partner links" в сайта си

w1ck3dgam3

New member
Мат Кътс решил да отговори на въпроса: "Защо ни падна пейдж ранга" на някакъв новинарски сайт, който ранк им бил паднал от 7 на 3. Отговорът си публикува в последната статия от блога си.

Оказало се, че хората продавали връзки 🙂

Същите връзки били пуснати в поле "partner links", или партньорски връзки, казано на нашенски.

Според Мат, това се наказвало.

Като се замисля и аз имам такива блогролове с такива названия 🙂

Оказва се, че дори текста около връзките имат значение - дали ще пише приятелски, партньорски и т.н. връзки.

Re: Внимавайте ако имате "Partner links" в сайта си

Друго си е да те накажат за това, че имаш партньори 🙂

Това, че пише 3, а не 7, по никакъв начин не сваля тежестта на изходящите връзки. Правил съм тестове с такива наказани сайтове и си предават реалния ранг. Така че промяната е просто визуална с цел сплашване.

За: Внимавайте ако имате "Partner links" в сайта си

За: Внимавайте ако имате "Partner links" в сайта си

Имам един стар сайт, който беше с пр5. Хакнаха го преди 3 години, нахакаха линкове, лапна 3 месечно наказание, изчистих сайта и от тогава е пр3 и не мърда.
Май трябва да пусна реконсидерация? 🙂

Re: Внимавайте ако имате "Partner links" в сайта си

Ами да, те редовно си смъкват PR за продажба. И въпреки това и до днес продължават да се появяват не само публични оферти тук във форума, в които пише че продават линкове в сайт X, ами и дори на сайта си имат страница, в която има цени за линкове в статия и колко им бил PR и т.н.

Back
Горе