SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Връзки към сайт от домейни с разширения *.edu и *.gov

sweety

New member
Разглеждам разни сео инструменти, които извеждат статистика за обратни линкове от към домейни с разширения *.edu и *.gov. Съответно в тези графи ми дава 0 защото реално няма такива към сайтовете които проверих.
Въпросът е какво влияние оказват...
 
Има такъв мит в интернет пространството, според който линкове от тези разширения са някак по-важни. Но Гугъл казват, че те се третират по нормален начин. По-точно се казва някъде към 1 мин в това видео: http://www.youtube.com/watch?v=UxTmZulcQZ0
 
Спомена нещо в края за тези области но не можах да разбера.
Може би заради специалното им предназначение. Би било хубаво ако някой има реален опит да сподели информация :)
 
Както каза @scoobydoo има мит как .gov и .edu са по-добри за линкване.

Технически е така, обаче тези домейни идват със по-голям тръст (голяма част от тях са направени през 90-те години) и имат и доста голям citation flow (все пак са институция). Така че имаш известни ползи от подобни линкове стига да са ти по нишата и да не са от оспамени ресурси.
 
То проблема е, че заради този мит хората вземат че купуват примерно 200 спам линка от някакви 3-то ниво поддомейни на edu и gov сайтове, и естествено или няма никакъв ефект или има алгоритмично наказание и после се чудят какво става :).
Иначе да, ако е някакъв супер авторитетен държавен сайт, нормално е да има полза. Но то и от супер авторитетен нормален сайт пак ще има същата полза.
 

Горе