Връщане на стока от магазин?

borislav123

New member
Колеги

при желание на потребителя, за връщане на стока, купена от е-магазин - как процедирате?

Моят клиент им предлага 70 % от сумата обратно, ако не връщат продукта (че ако го връщат има още разходи за куриери),

но той има опасения за злоупотреби -

казват - не ми харесва - върнете ми парите (70%) , а си задържат стоката и си я ползват?

Става дума за продажби от БГ към Англия и други държави (чужбина само!)

За: Връщане на стока от магазин?

Колко му е печалбата ? 🙂

Re: Връщане на стока от магазин?

Оги, не знам колко му е печалбата 🙂 , а и магазина е нов

но почна да се засилва и да има по 2-3 продажби на ден (парфюми продава)

Човека се стреми да е коректен и да изгражда бранд, но пък не и да го лъжат 🙂

Мите, ще го видим това, мерси.

П.П. За сега един е върнал, ама знае ли се........

Последно редактирано:

Refunds е доста сериозен и трябва да се гарантира на 100% иначе започват едни проблеми от банките и т.н.

Такова чудо като 70% звучи като - "малко бременна".

моя грешка, че не уточних

има връщане на 100 %, като клиента върне стоката

а на 70 % от парите се връщат, когато не я върне (точно тогава е злоупотребата) - казваш - не ме кефи продукта, искам си 70 %, а стоката остава при теб и си я ползваш като поп

та - това правило ... май не е добро за търговеца хич --

За: Re: Връщане на стока от магазин?

Добро-недобро refunds на 100% със връщане на стоката. Иначе ще имате супер-сериозен проблем с банките.

Нека да го визуализираме така:
Клиент -> Банка -> Платежна система -> Банка -> Продавач

И навсякъде има едни таксички...

При refunds посоките са наобратно. Ако правите частичен сметките няма да излязат и ще си имате СУПЕР СЕРИОЗНИ проблеми (не, не се шегувам!).

Проучете въпроса за държавите тогава!

В България аз си купувам парфюм от борислав, получавам го и го връщам неразопакован и той ми възстановява парите.
Или си купувам парфюма, разопаковам кутията му, като я увреждам и той има основание, да не ми възстанови сумата.

mobilio,

2 неща

1 - аз не продавам нищо, направих сайт за клиента ми, той продава

2 - не говорим за 100 % връщането на стоката и парите, съответно

а за случай - клиента казва . не ми харесва парфюма, но не иска да го връща - тогава .... как да е сигурен търговеца, че не го лъжат - и у потребителя - хем парфюм, хем върнати пари ...

в момента не взимам страна, аз също купувам - и по нета, и оффлайн, просто трябва ситуацията да е добра и за двете страни.

Но нека не ми се преиначават думите, моля!!!

По-скоро ако клиента ти сам успее да прецени, че този вид рефунд е много неразумен. То и аз ако го видя някъде упоменато ще се възползвам на максимум от тази оферта. Единствената изгода е ако реалната цена на парфюма е макс 10-20% от въпросната цена и може да си позволи тези глезотии.
Ако има начин да си ги кътка по-скоро с някакви кодове за отстъпка, безплатни мострички, ала-бала 🙂

Back
Горе