Всеки коментар в WordPress на собствена страница

cloxy

Super Moderator
Екип
Имам няколко блога, които имат десетки хиляди коментари и в повечето случаи коментарът е по-голям от самата публикация. Търся начин да направя собствена страница за всеки коментар, която да се индексира самостоятелно.

Тоест, коментарите да се визуализират нормално, но от всеки да има връзка, която да отваря страница със съответния коментар.

Идеята ми е да вкарам в индекса повече страници, които да се класират самостоятелно.

Трябва да има начин в WordPress да се зададе връзка към индивидуален коментар или да се изведе съдържанието му като отделна страница. Не ми се занимава с разширения, не вярвам на такива. Търся просто решение.

Re: Всеки коментар в WordPress на собствена страница

Ами според мен може да отидеш във файла wp-comment-post.php и да добавиш код подобен на този (източник):

Код:
// Create post object
  $my_post = array(
     'post_title' => 'My post',
     'post_content' => 'This is my post.',
     'post_status' => 'publish',
     'post_author' => 1,
     'post_category' => array(8,39)
  );

// Insert the post into the database
  wp_insert_post( $my_post );

Като за съдържание на поста поставяш съдържанието на коментара, което си го има там в променлива взета чрез $_POST. Така при създаване на коментар ще се създава и пост 🙂.

Можеш да си направиш custom адреси, на които да се отваря индивидуален коментар към статия.

Примерно /post-slug/comment-id

Може да стане чрез плугин.

Това е нещо подобно. Не е точно това, което търсиш, но може да ти даде идея или просто да го използваш ако те удовлетворява като резултат

http://wordpress.org/extend/plugins/seo-super-comments/

М др аз лично предпочитам решението на скуби, но с някаква доработка - не искам коментарите в поста, а само като отделни страници. Коментарите в поста ще го направят километричен или трябва да се странират или да се разкарат всички коментари по-стари от пет дни (пак предпочитам второто)

Имам една идея, само трябва да седна да я програмирам. Накратко:

1. Създавам шаблон за страница, който при подадено ID дърпа коментара с това ID и го показва, подобно на публикация.

2. Създавам страница, която използва този шаблон.

3. Спирам canonical тага на тази страница, защото ще ми пречи.

4. Правя връзки от всеки коментар към страницата със съответния ID. Примерно example.com/comment/?id=1

Back
Горе