Възстановяване от Пингвина чрез 301

web3

New member
Здравейте, попаднах на една статийка за възстановяване на засегнат сайт от Пингвин ъпдейта на Гугле чрез редирект 301 към нов сайт.
301 Penguin Recovery
One of the most popular technique today is by moving your website into a new domain and use 301 redirect link from the old domain into the new one. This method is considered as the most efficient way instead of keeping and repairing your old website to get back on Google rank.
Цялата статия може да видите на линка по-долу
How to Recover Website from Google Penguin Penalty ?

Някой пробвал ли го е? Дали има резултати ?

Re: Възстановяване от Пингвина чрез 301

А какъв е шанса да се пренесе наказанието на новия домейн? Обикновенно избягвам информация от индонезийци(в случая) или индийци.

Значи аз го пробвах тва преди месец и малко някъде. Резултат нулев за съжаление. Новия домейн който взех беше на 6-страница преди да редиректна стария, няколко дни след това и новия домейн изчезна мнооого назад в индекса, абе направо си залипсва🙂 Е преди седмица-две махнах пренасочването и гледам вече пак се е върнал на 6-та страница. Става въпрос за футболния сайт в подписа, кво го крия и аз незнам🙂 prognozisport.com пък е наказания сайт, който дълго време беше в топ 10 и дори в топ 3, но след пингвина е на майната си. Обаче имайте предвид, че аз не съм много достоверен източник, в смисъл, че за пръв път пренасочвам един домейн към друг с 301 редирект и мое съм оплескал нещо

За: Възстановяване от Пингвина чрез 301

Онзи ден са прехвърлили наказанията на всички с 301 към новия им домейн, едно на ум 🙂

Новият бизнес явно ще е с наказани домейни и прецакване на конкуренцията 🙂

Новият бизнес явно ще е с наказани домейни и прецакване на конкуренцията 🙂
Гугъл си вкараха голям таралеж в гащите, честно казано.
Ако преди бяха създали професия SEO и трябваше да се борят с оптимизаторите, то сега създадоха още една професия Negative SEO и рано или късно ще трябва и с него да се оправят.
Защото вече има реално Negative SEO и почват да изникват всякакви сервиси и услуги на базата на всички възможности, които създадоха за това самите Гугльовци.
Надявам се, че имат решения на тези въпроси иначе Бинг ще им вземе хляба до няколко години, ако така продължават. (мое мнение)

Със сигурност от Гугъл ще пуснат инструмент за обезценяване на линкове в GWT и ще решат 90% от проблемите си.

Със сигурност от Гугъл ще пуснат инструмент за обезценяване на линкове в GWT и ще решат 90% от проблемите си.

Според мен такъв инструмент е грешна стъпка. Не може да накарат всеки да си добавя сайт в GWT само и единствено с цел да си трие връзките. Да не говорим, че става въпрос за огромни количества връзки.

Нали идеята е да правим сайтовете за потребителите, а не постоянно да се занимаваме с Гугъл. Ако ще правя нещо за търсачките, предпочитам да е за всички търсачки, а не само за Гугъл. Примерно Микродата.

Back
Горе