Въпроси към Cloxy за бутона за споделяне

diabolic.bg

The Old Wastelander
Използвам в два от сайтовете си популярния бутон и днес си поиграх доста с него. Има две неща, които ме притесняват.
1. Във връзка с наказанието, наложено ми от Гугъл, прочетох за Н-ти пореден път правилата им, дори в превод на руски, защото английският ми е далеч от перфектен. Притесни ме следният ред:
Схемы построения ссылок
...
Ссылки, встроенные в виджеты, которые предназначены для размещения на различных сайтах.
Пример:
Количество посещений страницы: 1472
Вярно е, че подобни уиджети са и този на Г+ или на ФВ, но там няма директен линк, докато в бутона за споделяне има. Гугъл съветва да се постави "нофоллоу", но в този момент бутонът дава съобщение за грешен код при всяко отваряне на сайта. Не че имам против да линквам сайт на Клокси, напротив, но на Гошо не му харесват тези работи. Опитах с поставяне във фрейм, но не работи.
Как може да се коригира това, така че да минава за "нофоллоу"? За момента съм заградил бутона в тага
<!--googleoff: index-->код на бутона<!--googleon: index-->, но все още не съм сигурен дали Гугъл го зачита, нищо, че е техен.

2. Днес се опитах да добавя бутона във всеки пост в основния си сайт. Принципно стана, но възникват някои проблеми, свързани с околните Джава скриптове или може би с отделните скинове, от които аз имам 6 различни. С две думи проблема - ако искам да споделя втори, трети и т. н. пост от страницата, прозорецът при поставяне на мишката върху бутона често излиза извън видимата част на екрана в този момент. Може ли някак да прикрепя статично прозорчето със социалките към бутона при отваряне?

Благодаря предварително за отговорите и отделеното време!

Последно редактирано:
Re: Въпроси към Cloxy за бутона за споделяне

Здрасти и за много години!

Относно първия въпрос, така е направено да си проверява само кода за евентуални промени. Това спестява много други главоболия. Не може да се слага nofollow, защото се счита за промяна. Но не мисля, че това е проблем. Такава връзка не може да ти навреди. Twitter примерно и те си вземат така връзка. Аз трябва повече да се притеснявам, че получавам връзка от наказан сайт 😉

Относно втория въпрос - написано е в сайта:

Кодът може да се повтаря в рамките на една страница, но ще споделя текущата страница.

Това също решава някои проблеми със сигурността. А и така е правилно да е според мен.

За: Re: Въпроси към Cloxy за бутона за споделяне

За: Re: Въпроси към Cloxy за бутона за споделяне

Здрасти и за много години!

Относно първия въпрос, така е направено да си проверява само кода за евентуални промени. Това спестява много други главоболия. Не може да се слага nofollow, защото се счита за промяна. Но не мисля, че това е проблем. Такава връзка не може да ти навреди. Twitter примерно и те си вземат така връзка. Аз трябва повече да се притеснявам, че получавам връзка от наказан сайт 😉

Относно втория въпрос - написано е в сайта:

Това също решава някои проблеми със сигурността. А и така е правилно да е според мен.
Няма проблем, дори да споделя цялата страница, устройва ме и така, но все пак виж на снимката къде отива. Ако човекът е скролирал малко надолу, може и да му излезе от обхвата на виждане. Та затова питах няма ли начин да прикача прозореца към бутона или да излиза отдолу на бутона, дори да не е прикачен..

aca37.jpg

Експериментално установих, че ако уиджетите за гласуване, споделяне и т. н. са в горния край, много повече хора ги използват, отколкото, ако са долу. Явно след като прочете каквото го интересува, посетителят не скролира по-надолу и може изобщо да не види, че има възможност за нещо подобно.

Последно редактирано:
За: Въпроси към Cloxy за бутона за споделяне

За: Въпроси към Cloxy за бутона за споделяне

Жалко, защото, ако го поставя след първия пост, излиза след всеки един надолу. 🙁

Back
Горе