SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпроси относно: Webmasters tools

zoomaniak

New member
Откакто се занимавам с този инструмент доста се подобри имиджа на сайтовете ми. Един от въпросите ми е следният, възможно е да имам и още........... АКО някои може да отговори ще бъда благодарен....

Ако в "Грешки при обхождането" един от параметрите на един от сайтовете ми е: 30 726 Ненамерени - въпроса е, че като разглеждам линковете, които не са намерени те са главно от грешка 404. Мога ли да ги докладвам тези линкове на Търсачката като за премахване един вид.

На друг от сайтовете ми, но при по-малко на брой линкове докладването действа и докладваните линкове отпадат от следващите доклади/репорти.

Не ми се ще да се прави Редирект към грешка 404 защото ще стане достааааааааааааааа посещавана страница - а това обърква определено над 70% от посетителите на сайтовете и ги отблъсква дори.

Какво ви е мнението? :beer:
 
За: Въпроси относно: Webmasters tools

За: Въпроси относно: Webmasters tools

Като гледам бройката 30 726 Ненамерени, предполагам, че си премахнал цели директории от сайта си. Ако подадеш линковете към съответните директории за премахване от кеша и резултатите от търсене, ако не греша, инструментът предупреждава, че всички линкове, които са свързани с директорията, ще бъдат премахнати, което е удобно за теб. Добре е преди това да забраниш съответните директории в robots.txt.
След премахването, постепенно тези линкове ще изчезнат и от списъка на грешките, но бавно, защото това се ъпдейтва доста рядко. Все пак, ако потърсиш някой от тях, ще видиш, че линкът вече не се намира в резултатите.
 
Re: За: Въпроси относно: Webmasters tools

Re: За: Въпроси относно: Webmasters tools

@diabolic.bg - Ами смених системата на сайта от Джомла на WP. Твоят съвет ще свърши ли работа при това мое действие. Аз мисля да.
 
За: Въпроси относно: Webmasters tools

За: Въпроси относно: Webmasters tools

Моят съвет не касае системата, която ползваш, а е лесен начин да премахнеш липсващите линкове. Дори след като ги махнеш обаче, не премахвай забраната от robots.txt, защото след време ботовете отново ще започнат да ги търсят.
Друго добро решение е да обединиш липсващите линкове с правило в .htaccess файла, което да дава редирект 410 - ресурсът е премахнат от този сървър. В най общи линии това ще изглежда така:
Код:
Redirect 410 /old_directory
и връща следното съобщение:
Resource is no longer available!
The requested URL is no longer available on this server and there is no forwarding address. If you followed a link from a foreign page, please contact the author of this page.
Това ще покаже на ботовете, че не е нужно повече да търсят тези линкове.
 
Последно редактирано:

Горе