SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за вида на линковете във форум?

kodbg

New member
Здравейте, моля за съвет в област, в която съм крайно некомпетентен:
Ще сменям софтуера на форума ми - досега е на SMF, а в бъдеще ще бъде на VBulletin 4 + VBseo.

Гледах този форум и предприемача.
Ползвате като че ли същата комбинация, но ми направи впечатление, че и двата форума не ползват rewrite машината на VBSeo за юзерфрендли линкове, а са си със стандартни линкове от типа /showthread.php?t=17606&p=139112#post139112
Дайте малко акъл - защо е така, важно ми е как да настроя бъдещия нов форум - дали с обикновени линкове или с юзер френдли?
 
Re: Въпрос за вида на линковете във форум?

Като променихме домейна на форума решихме да запазим URL адресите, за да не му дойде много на Google. Поне аз не смятам, че вида на url, ако не създава пречки за индексацията е от голямо значение ... Та затова не натиснахме бутончето :)
 
Re: Въпрос за вида на линковете във форум?

Хм, при мен ща не ща ще има смяна на адресите при прехода от SMF към VB...
Съветът е - като има смяна да са пренаписаните на vbseo все пак, така ли?
 
Re: Въпрос за вида на линковете във форум?

Няма да е лошо. Ако все пак имаш добре позиционирани постове да помислиш за някакъв ръчен redirect, за да не им изгубиш връзките
 
Re: Въпрос за вида на линковете във форум?

Ааа, тепърва започвам да се боря с VBSeo, но смятам да конфигурирам пълен редирект от старите, кеширани от търсачките линкове към новата структура. Няма проблем да се направи, защото при миграцията, VB записва в допълнителна колона importID-то от старата база на съответния форум/тема/пост.

Така че, редиректа е задължителен, просто трябва да реша новата структура каква да е - с някакви по-измислени URL-и или със стандартни като при вас.

Честно казано, надявам се чрез редиректа да спестя... повечето неизбежни неприятности, имам... доста кеширани връзки към форума.
 
Re: Въпрос за вида на линковете във форум?

В момента адресите са си много добре. Дават възможност параметрите да се опишат в GWT, както е направено за този форум.

VBSEO изобщо не ги прави семантично правилни с всичките тези числа вътре и странно именуване на категориите (подфорумите).
 

Горе