SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за домейн

Ado Dasler

New member
Здравейте, знам че Google отдава повече внимание на дългосрочни домейни (примерно домейн, който е закупен за 10 години има повече тежест пред този за 2), затова исках да ви попитам няколко въпроса свързани с това:

1. От къде или как Google разбира, за колко време е купен даден домейн?
2. Съществува ли риск, когато закупим дългосрочен домейн?
3. „Вие“ купихте дългосрочен домейн или го подновявате всяка година?

Бих се зарадвал, ако споделите вашите мнения. Извинявам се, ако въпроса е прекалено аматйорски.
 
Re: Въпрос за домейн

Те си имат такъв инструмент и предполагам, че от там могат да разберат :Whois Lookup Tool - Add to your homepage , Не вярвам да има някакво голямо значение това, но може и да не съм прав.
 
Re: Въпрос за домейн

Това са пълни глупости. Това за колко време е купен домейна не играе абсолютно никаква роля....
 
За: Въпрос за домейн

За: Въпрос за домейн

До някъде съм съгласен с NeZiRuS. Играе роля единствено ако предишната тематика на домейна съвпада с сегашната. Годините дават предимство само в този случай, купи си 10 годисхен домейн за продажба на кренвирши и го оптиизирай за уеб дизайн да видим дали ще има ефект :)

"2. Съществува ли риск, когато закупим дългосрочен домейн?"
Огромен, в повечето случаи тези домейни се изловяват за адулт цели, шаляляля сайтове и т.н. Авторитета на домейна отива на кино, и това няма как да го разбереш от Archive org. Общо взето трябва да проучиш линковете към домейна със всички възможни тулове и пак има вероятност той да е бил с кофти съдържание.
 
За: Въпрос за домейн

За: Въпрос за домейн

какво значи кофти съдържание? сайтовете за 18+ са си просто ниша, не са лошо съдържание. сайтовете за В*** също са си сайтове. виж ако е наспамен невероятно в линкове е друго. примерно и в изайнартикълс има такова съдържание ама пак си е тръстед
това за колко години напред е купен домейна не е потвърдено че има влияние върху ранкинга
обратно на въпросите:
1. освен whois те си имат и друга информация за домейни и страници
2. зависи какво ще го правиш. ако го скъсаш от спам и получи бан ще си изхабил малко пари
3. болшинството при мен са година за година. някои са за няколко години напред
 

Горе