SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за дублирано съддържание.

pres7o

New member
Hello world :)

Колега иска да взима информация чрез RSS от моя сайт, но се притяснявам да дублираното съддържание.
Един реален линк след статията към моя сайт ще е достатъчен ли Google да види първоизточника и да не му наложи
наказание или трябва да се сложи и rel="canonical".

Мерси
 
Re: Въпрос за дублирано съддържание.

Ако сайтът на приятеля ти е по-авторитетен от твоя, ще е добре да сложите и един canonical наистина. И мини хранилката през FeedBurner, за да има поне малко забавяне (ако е без пинг) и съдържанието първо да се индексира при теб.
 
Re: Въпрос за дублирано съддържание.

Благодаря. Ами май ще се наложи canonical, моя сайт е на asp и е пуснат от преди 1 месец. Докато сайта който ще фиидва мойте новини и информация е базиран на Wordpress и с ранк 4. Тоест почти е сигурно, че винаги ще ме изпреварва с индексираното.

Ако той сложи canonical + линк ще е достатъчно ли да мина без FeedBurner ... не съм много запознат с него, въпреки добрите обяснения по темата (Пренасочване на RSS Feed към FeedBurner) :)
 
За: Въпрос за дублирано съддържание.

За: Въпрос за дублирано съддържание.

Направи все-пак да има някакво забавяне, примерно половин час, преди да се качи на другия сайт. И задължително пингвай Гугъл като публикуваш. Дали ще е чрез sitemap.xml или blogsearch ping, няма значение. Най-добре и двете :)
 
Re: Въпрос за дублирано съддържание.

Ок ще настоявам за каноникал към моя сайт.
Предполагам, че има разработен plugin за Wordpress за тази цел, че един генерален към индекса на сайта ми не е достатъчен :confused: Нужно е да е към съответната статия ...

Благодаря и на 2-мата ;D
 

Горе