Въпрос за забранен сайт

diabolic.bg

The Old Wastelander
Преди време бях писал, че създавам форум, който ще служи като капан за спам ботове. Форумът работи прекрасно, излови вече 129807 спамърчета, но си задавам някои въпроси, дали той няма връзка с удара от пандата миналото лято.
Въпреки че форумът е заключен и се вижда само от регистрирани потребители (botland . wasteland-bg . com), Гугъл е сканирал според GWT над 8000 адреса от него (интересно как ги намира като роботът за картата открива само 61). Аз лично смятам, че Гошо няма какво да търси там и за да не ми докара беля, забраних форума с роботс текста, а след това поисках премахване от индекса на всички адреси. В момента не намирам в индекса нищо от самия форум, но ahrefs . com ми откри някакви адреси, които разни спамъри са пуснали по други наспамени форуми и линкват моя.

Въпросът ми е: може ли тези нежелани линкове да ми създадат проблем пред Гугъл или забраната за достъп е достатъчна, за да ги игнорира и тях?
Благодаря предварително за всяко едно мнение!

За: Въпрос за забранен сайт

Принципно гугъл гледа на отделните поддомейни като на отделни сайтове, но все пак не ми харесва идеята към поддомейн на важния ти root домейн да има спамерски беклинкове. Това, че е блокиран с роботс.тхт забранява на Гугъл да види какво има на него, но беклинковете към него не можеш да ги контролираш, поне докато не пуснат оня инструмент, за който се говори.
Общо взето аз ако бях бих направил цялата схема на друг IP, друг домейн и друг whois без да го адвам към webmaster tools или analytics. В противен случай, дори и да игнорираме абсолютно всичко друго, при някакво ръчно ръчкане ще се види че го имаш тоя супер спам сайт и че е твой.

Благодаря, Скуби! И аз така взех да мисля като разбрах за тези линкове, които пък и не са малко. Може би е най-добре да спра и да махна сайта от сървъра, а междувременно да търся безплатен хост с ФТП достъп, защото трябва да преправя 2-3 файла, за да стане автоматичен капан от форума. Лошото е, че нямам особен опит с разни непознати хостове, но все ще намеря начин в един момант да го направя отново, пък когато го надушат ботовете - тогава. Сега поне ще си изчистя с времето домейна от спамърските линкове, защото Гошо, а ко ги проследи, ще получава 404 и няма да ми ги трупа на гърба.

Ти какво би ме посъветвал? Включително и за безплатен хост с PHP, MySQL и фтп достъп (ако има такова животно без пари). Благодаря предварително!

Не мисля, че ще стане на безплатен. Те там ги трият и без причина акаунтите, а като видят че е тотално оспамен и изоставен имам чувството, че ще го изтрият доста бързо. Най-добре си вземи възможно най-евтиния хостинг, който можеш да намериш.

Последно редактирано:

Това ще го мисля впоследствие. Засега махнах сайта, но нещо не се получи както го исках - връща ми хедър 301, независимо от изтритата папка и не мога да го накарам да ми даде 404.

Махнах редиректа, който бях правил, опитах и с изключване на виртуалния хост, но не става. Като махна виртуалния хост ми препраща към домейна, което е още по-лошо. Трябва да върне 404, за да разбере Гугъл, че го няма.

Еми с PHP може:
<?php
header("HTTP/1.0 404 Not Found");
?>
Сигурно може и с htaccess, но това друг да го каже.
Първо това опитах - празна папка с индекс, който да връща този хедър, но практически сървърът го намира и си дава 301, а с htaccess и не мен не ми дойде на ум как да го направя. Там имам няколко различни редиректа към различни виртуални хостове и става някаква каша с тях.
В момента сървърът препраща към моята къстъм страница 404, но хедърът, който дава е 301 и не знам как да го оправя. 😡

Ами тогава не знам. Най-добре пиши на хостинг провайдъра си да ти го оправят.
Аз съм си хостинг провайдър. 😀
Странно се получава - ако търся поддомейн.домейн.ком получавам редирект 301 към домейн.ком/поддомейн/,
а ако потърся домейн.ком/поддомейн/ получавам нормалния за случая хедър 404, защото /поддомейн/ е името на липсващата папка. Но в първия случай сървърът просто не разбира, че я няма.

Аз с това започнах. Сега опитах и друг трик, но пак не се получи - възстанових папката на сайта и поставих един празен индекс с мета рефреш на 0 секунди, който пренасочва към друга, несъществуваща папка, но ефектът е нулев до момента.

След дълго ровене в нета намерих нужния код за редиректа.
Първо премахнах моя редирект, който насочваше папката към поддомейна, но запазих виртуалния хост, както си беше, защото без него отива към домейна.
Понеже кодът може да дотрябва и на друг, ще го пусна тук.
Код:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^m\.example\.com$
RewriteRule ^ http://example.com/m%{REQUEST_URI} [L,P]
Наистина не ми връща къстъм страницата за 404, а дава отговор от сървъра, но в момента това изобщо не ме интересува. Важното е Гугльо да разбере, че тоя сайт го няма вече. :happy:

Реших да пиша тук, за да не отварям нова тема, пък и все пак има връзка. Някой има ли преки впечатления от 000webhost . com и какви са те?
Моля, ако някой може да каже нещо конкретно, да го сподели. Благодаря!

Реших да пиша тук, за да не отварям нова тема, пък и все пак има връзка. Някой има ли преки впечатления от 000webhost . com и какви са те?
Моля, ако някой може да каже нещо конкретно, да го сподели. Благодаря!

Ами измамници са. Имат измислена схема как да лъжат системно по един и същи начин всеки свой афилиейт партньор и на никого не изплащат пари. При достигане на определени суми се пускат автоматично съобщения за разни проблеми и забавяния, после промени в политики и т.н. като всичко цели да те задържи още малко време като партньор.
Мисля че за всеки човек това би било предостатъчно за да не им вярва и на самите хостинг услуги.

След дълго ровене в нета намерих нужния код за редиректа.
Първо премахнах моя редирект, който насочваше папката към поддомейна, но запазих виртуалния хост, както си беше, защото без него отива към домейна.
Понеже кодът може да дотрябва и на друг, ще го пусна тук.
Код:
RewriteEngine on
RewriteRule ^ http://example.com/m%{REQUEST_URI} [L,P]
Наистина не ми връща къстъм страницата за 404, а дава отговор от сървъра, но в момента това изобщо не ме интересува. Важното е Гугльо да разбере, че тоя сайт го няма вече. :happy:
Малка корекция. С нея кодът връща грешка 410 на всеки, който потърси, каквото и да е от вече изтритата папка.
Код:
RewriteEngine on
RewriteRule ^ http://example.com/m%{REQUEST_URI} [L,G]
410 (Gone) The server returns this response when the requested resource has been permanently removed. It is similar to a 404 (Not found) code, but is sometimes used in the place of a 404 for resources that used to exist but no longer do.

Back
Горе