SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за линкването в директории

irgy.net

Senior Member
Когато сайта ти покрива няколко теми, и се регистрираш в директориите с различни описания и котви, въпроса е винаги ли да се посочва url на заглавнат страница, или за всяко описание да се посчва url на самата страница за което се отнася ?
 
Re: Въпрос за линкването в директории

Ако посочваш едно УРЛ винаги, в 90% от случаите когато директорията изисква да се одобри добавения сайт - няма да ти го одобрят. А още по често няма да стигнеш до там дори, а при самото добавяне ще ти изпише "Този адрес вече фигурира в директорията"

И за това - domain.com/tema1 domain.com/tema2 domain.com/tema3 i t.n. В този случай 10% от директориите ще ти кажат че домейна фигурира.

Та от там - най добре tema1.domain.com tema2.domain.com

Аз лично предпочитам 1вия вариант
 
Re: Въпрос за линкването в директории

аз зададох май грешно въпроса. Не става думи за теми, като за поддомейни или нещо такова, а просто различна тематика на съдържанието на сайта. И не за няколко различни урл адреса в една директория, ами за в различните директории с един урл ли винаги да се регистрирам, или за всяка страница с нейното си урл в различните директории.

Да бъда малко по-конкретен. Например в сайта има няколко категории статии, за жени , за мъже и т.н.
Правя например 2 описания едното за женската категория, другото за мъжката. Когато почна да събмитвам в директориите, кой урл да задавам. На началната страница на сайта, или урл-тата на категориите.
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос за линкването в директории

На началната страница.
Доста директории не приемат линкове от сорта: www. sait.com/statii_za_myje
a само www. sait.com
 
Re: Въпрос за линкването в директории

Аз до сега не съм давал такива мнения, но ще се пробвам да дам едно полу-некомпетентно такова :)

Лично според мен като публикуваш в директория и пишеш, че съдържанието ти е за мъже (да речем коли) - ти го слагаш в категории свързани с коли нали така. Значи е хубаво и линка да сочи директно към секцията за мъже(или направо за колите). Така хем от директориите ще оценят повече линка, хем и потребителите. Освен това ако ти е добре направен сайта откъм UI, то потребителите, които се интересуват и от другото съдържание, ще разгледат и него.

Освен това по този начин ще ранкваш различни страници на сайта равномерно, но за сметка на главната. Което според мен е по-добре, ама тука нека профитата се изкажат по-компетентно.

Надявам се да съм разбрал въпроса и да не съм писал супер глупости :)
 
Re: Въпрос за линкването в директории

Много добре си задал въпроса и bedio правилно ти е отговорил.

Ако мислиш, че вече си натрупал достатъчно линкове към индекса и желаеш да подсилиш сайта вътрешно с deep линкове към категориите и имаш възможност да слагаш такива линкове, то тогава го прави. Ще ти помогне за развитието на сайта, ако имаш добра структура ще ти помогне доста - и за идексиране е полезно и за по-голяма достъпност от ботовете и за трупане и разпределяне на PR на вътрешни страници.
Проблемът с deep линковете е че малко директории приемат такива, повечето директории позволяват да се регистрираш само с основния домейн. Някои приемат варианта който bedio е казал - поддомейни. Чети правилата на директориите в които добавяш, да си сигурен, че приемат и тогава пускай линкове към категориите

потърси в гугъл за deep links directory
 
Re: Въпрос за линкването в директории

Благодаря за информацията. Иначе сайта е чисто пресен, на 2 дни и още не му е правен никакъв линк билдинг. А просто специално за този сайт няма да върви разбиването на поддомейни. Така че почвам леко полека събмита.
 
Re: Въпрос за линкването в директории

Малко качествени директории ще добавят дийп линк от нов сайт.

Като начало популяризирай домейна, вземи ПР, желателно и на вътрешните страници и тогава събмитвай и тях.
 

Горе