SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за онлайн телевизия

M

mvmrik

Guest
Здравейте, искам да си пусна собствена онлайн телевизия в сайт и имам няколко въпроса. Сайта сам ще си го направя, но става въпрос за самия стрийм. Материалите които ще вървят са лично мои, не са взимани от друго място, така че не е нещо незаконно. Какво ще ми е нужно за тази цел? Мисля да го направя на отделна машина с пуснат отделен интернет, но каква машина ще ми трябва и колко бърз интернет горе-долу, за да могат да гледат потребителите от сайта нормално, без да им насича? Също така ако можете да ме посъветвате за софтуер, с който да се пуска стрийма от компютъра и да се гледа през сайта. Трябва да има плейлиста в която да могат да се добавят видео файловете и да вървят един след друг.
 
Re: Въпрос за онлайн телевизия

Бърз съвет: по-добре не се занимавай.
 
Re: Въпрос за онлайн телевизия

Важно е да осъзнаеш че самоделните решения вършат работа колкото да покажеш на пиятели или за лични нужди. От там нататък струва скъпо и иска много сериозни знания и опит. На теория до 20 конкурентни може да ги пуснеш на VPS с Red5 ама за сериозни неща иска много пари и е по евтино да си платиш. Аз съм в бранша, така че знам за какво говоря.
 
Re: Въпрос за онлайн телевизия

Да малко е трудно, но нищо повече. Ако разбирам правилно искаш да псунеш предаване онлайн (и ако е така - не съм съгласен с мненията да не се захващаш). Това е лесно, вече цяла телевизия е наистина тегава работа и никлад и вбг са прави.

И все пак, ако идеята ти е по скоро предаване онлайн - повечето правят по 30 минутен дневен фиид и това е. Конвертират го на HQ флаш и го плайват. Мога да ти дам пример с dailybuzz.mobuzz.tv

Ако това искаш, нещата от които имаш нужда са далеч далеч по малко от тези за ТВ. Трябва ти добра камера и нещо като студио и.. интересни теми.. и най-вече постоянство... В началото не очаквай никакви доходи и ако го правиш - го прави заради предаването. Рабира се, все пак това ще ти коства някакви пари, и то без да си сигурен че ще си върнеш.

Още нещо... в БГ опдобни не са много популярни, за това се цели в англоезичен. Там даже може и да изкараш пари

Самия аз имам идей за нещо подобно :).. но ще видим..
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос за онлайн телевизия

Бърз съвет: по-добре не се занимавай.
Бърз съвет: по-добре не дей да пишеш повече.
Човека иска компетентно мнение, не да ти чете бързите съвети.
 
Re: Въпрос за онлайн телевизия

Мен ако питаш, прави го, няма да ти струва кой знае какво.

dailybuzz.mobuzz.tv - това е страхотно нещо! Нещо такова макър и по непрофесионално ако направиш ще те спонсорираме ако имаш проблеми с финансите.

Успех
 
Re: Въпрос за онлайн телевизия

Има фирми предлагащи подобни услуги и ползването им ще ти излезе далеч по-изгодно, качествено и надеждно.
това като допълнение към първият ми отговор, sorry бързах и нямах време да се изкажа както трябва
 
Re: Въпрос за онлайн телевизия

Целта е просто готовите видео файлове да се пуснат в една плейлиста и да вървят един след друг. Ще се пусне в сайта да върви от компютъра и това е. Просто ме интересува самия компютър какъв трябва да е, за да може да смогне като повече хора гледат и самия интернет какъв да бъди, примерно да могат да гледат 20-ина човека едновременно. По-нататък ако станат повече зрителите може и да се подобрят някои неща, но като за начало ме интересува какво ще ми трябва.
 

Горе