SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за оптимизация за 2 града

ValeriEftimov

New member
Здравейте,

От половин година се самообучавам на HTML и CSS, тъй като исках да подновя фирмения ни сайт. От няколко месеца се самообучавам и в обалстта на SEO.
Въпроса ми е има ли нещо специфично при оптимизацията на един сайт, когато трябва да го изведем в локалните търсения на повече от един град?
Новия сайт, който написах (имаше и стар, който бяхме закупили за 100лв. и стоя online около година) го пуснах февруари месец. В резултатите за град Шумен зае много добрата втора позиция, но за Варна вече втори месец и го избутах от 6-8-ма едва до 2-3-та страница в зависимост от търсените фрази. Естествено във Варна конкуренцията на сайтовете е по-голяма, но основните играчи, които генерират сериозен трафик, не са повече от 5-6 фирми, а не мога да се появя на първа страница след тях.

Сайта е: http://izoplastbg.com - ключови думи: дограма Шумен + всички производни = 1 страница, дограма Варна = 3 страница, PVC дограма варна = 2 страница.

И един допълнителен въпрос за авторството. Направил съм авторство към сравнително нов акаунт в google, към който навързах и всички други неща покрай сайта, като pages и places. Имам обаче по-стар акаунт - още от първите, когато бяха с покана. Той е с по-добър ранк - дали ще даде някакво предимство да вържа него?

Благодаря предварително!
 
Последно редактирано:
Като за начало съветът ми е да си направиш отделни страници за Варна и Шумен и да буташ всяка за своя град. Ако ги направиш добре като адресна структура, свързаност и заглавия, Гугъл ще схване това, че става въпрос за региони и ще връща по-релевантния резултат. Можеш да видиш как сме го направили при Hamali.BG , там всеки град си се класира със страницата си.

Естествено трябва всяка страница да е полезна и да е най-информативния резултат по темата, за да го класира търсачката.

Относно авторството, не се задълбавай чак толкова. Този тип страници още не е ясно дали въобще трябва да се вързва авторство за тях.
 
Васко, радвам се да чуя отговор от теб.
Това ми звучи като добър похват, трябва да прегледам чисто структурно как биха могли да се преработят нещата без да се налага да трия страници и без това да се отразява на вече постигнатите резултати.

Гледайки сайта, който ми посочи за пример, ми възникнаха два въпроса.
Първо - точно вчера беше, когато бях решил да правя rel="cannonical", но гледах последното ви видео в блога и се отказах.
Гледам този сайт за хамалите и не мога да се сетя за причина да се използва атрибута ... или пропускам нещо?

Второ - Виждам, че заглавието от първо ниво в header-a е оставено като такова за целия сайт, а в article заглавията започват директно от второ ниво.
Защо сте избрали такава структура? А и нали трябва заглавията от по-високо ниво да са с по-голям шрифт, или това отпада също в HTML5?
 
canonical си има на всяка страница, независимо дали ще се пренасочва или не. Така препоръчват Google, така работи и моята система.

Дизайнът на сайта е от 2004-та година. От тогава заглавията са останали така. Не е фатално да са и от второ ниво, важното е да са маркирани като заглавия.
 

Горе