SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за разположението на адсенс реклама

M

man0l

Guest
днес се изумих като видях статистиката в адсенс - направил съм CTR 100% 9 импресии 9 клика ( не се смейте на количеството :) ) . Те са кликали на реклама с линкове, която много прилича на меню. Искам да питам забранено ли е да се разполагат така рекламите че да приличат на меню и хората да се бъркат и да кликат на тях, аз доколкото съм чел документацията не съм срещнал такова нещо?
 
Re: Въпрос за разположението на адсенс реклама

man0l каза:
Искам да питам забранено ли е да се разполагат така рекламите че да приличат на меню и хората да се бъркат и да кликат на тях,

не е забранено да се блендват рекламите, но може да го правиш погрешно
може да дадеш пример

или пък да пишеш на адсенс дали си ок с начина по който блендиш
 
Re: Въпрос за разположението на адсенс реклама

ми пише си отстрани "реклами от лъгуг" ама трафика е от USA предимно:)
 
Re: Въпрос за разположението на адсенс реклама

man0l каза:
Искам да питам забранено ли е да се разполагат така рекламите че да приличат на меню и хората да се бъркат и да кликат на тях, ...

Ам то това е част от играта, да заблудиш, ама интелигентно и по правилата...
 
Re: Въпрос за разположението на адсенс реклама

няма какво да се безпокоиш , така или иначе не печелиш нищо от клик на тези линкове . Едва след като отидат на следващата страница и кликнат на рекламите тогава печелиш .Няма смисъл от тия линкчета вярвай ми.
 
Re: Въпрос за разположението на адсенс реклама

мерси за обясненията:)
 
Re: Въпрос за разположението на адсенс реклама

Тая тема беше потънала, но реших да напиша няколко реда за въпросното позициониране.

Преди няколко дни реших да подредя малко юнитете в сайта ми. Двата квадрата под статията бяха, непросредствено след текста и създаваха едно такова впечатление все едно сайта ми е от рода на тия MFA типове. Та сложих една лента реклама, която да откроява двата квадрата от основата на статията. Рекламният блок падна малко по-надоло от основната видима част, но сама реклама беше ясно откроима и беше приятно за окото... не след дълго забелязах, че значително ми се е повишило eCPM-то, и сега се радвам на по-добре заплатени кликове. Незная дали е случайност или не, но според мен има значение как сте позиционирали рекламата.
 
Re: Въпрос за разположението на адсенс реклама

Има и още как. Месец ноември имах 5 пъти по малко долари отколкото декември досега. Разположих много адсенс елементи в Izbrano.net и се вдигна всичко. Разбира се, трябва да има и свеж трафик :)

ПП: Моля някой админ да изтрие CTR-a, броя кликове и импресии от първият пост.
 

Горе