Въпрос за чекове от AdSense

KarateMan

New member
Здравейте, въпросът ми е: мога ли да получавам пари от AdSense чрез директни преводи в банковата ми сметка, а не чрез чекове?

Чековете ли са единственото средстово за плащане?

Мисля, че някъде четох за получаване на плащания от AdSense чрез Western Union, но не видях такава опция в AdSense. 😕😕😕

Ако чековете са единственият избор, чрез какъв вид писмо се получават?
Надявам се от AdSense да ги изпращат чрез регистрирано (препоръчано) писмо, за което трябва да се подпиша в пощата при получаването?
От AdSense дават ли номер за проследяване на чека в пощите?
Едно обикновено, нерегистрирано писмо лесно може да изчезне в пощенските кутии на блоковете.
Би било неприятно да се изгуби писмото с чека. 😱

.

Re: Въпрос за чекове от AdSense

Здравейте, въпросът ми е: мога ли да получавам пари от AdSense чрез директни преводи в банковата ми сметка, а не чрез чекове?

Чековете ли са единственото средстово за плащане?

Мисля, че някъде четох за получаване на плащания от AdSense чрез Western Union, но не видях такава опция в AdSense. 😕😕😕

Ако чековете са единственият избор, чрез какъв вид писмо се получават?
Надявам се от AdSense да ги изпращат чрез регистрирано (препоръчано) писмо, за което трябва да се подпиша в пощата при получаването?
От AdSense дават ли номер за проследяване на чека в пощите?
Едно обикновено, нерегистрирано писмо лесно може да изчезне в пощенските кутии на блоковете.
Би било неприятно да се изгуби писмото с чека. 😱

.

Получаването може да стане и с WU, има го като опция в настройките на профила ти.

Ако си изгубиш, чека ще ти издадат друг.

ако си с business account май е само с чекове. Не съм 100% сигурен, но бях чел нещо такова

Настройка чек/WU има в профила ти, но имай предвид че в условията на Uestern Union пише че изплащат преводи само на физически лица. Ако си регистрирал бизнес акаунт карай на чекове. Нормалните чекове пристигат в пощенската ти кутия, но има опция за доставка с DHL (става доста по-бързо), за което обаче ти удържат допълнителна такса (20-ина USD мисля че беше). Друга такса при чековете има при подаването му в банка.

Така че ако не си с бизнес акаунт Uestern Union е доста по-изгодно.

Благодаря, ще регистрирам акаунт на частно лице, за да получавам директно от Уестърн Юнион.

А, ако приемем, че получаването на чекове не е проблем, какви са предимствата на това да имаш бизнес акаунт?

.

Ами като физическо лице, което има доходи от ЕС (парите идват от Гугле Ирландия) трябва да се регистрираш по ДДС (чл.97а мисля че беше). С тази регистрация не можеш да правиш и не служи за нищо друго освен да подаваш месечни декларации за приходи от ЕС. Така че ако имаш фирма, която и без това работи и е регистрирана по ДДС можеш да ползваш нейната регистрация (по ДДС), като регистрираш бизнес акаунт.

Back
Горе