Въпрос за BGtop.net

miraco

New member
Как отчита БГтоп твоят глас, по точно по IP или MAC или ? Защото като съм с динамично IP и при всеки рестарт на компа не ти зачита влизането/ гласа/.

Re: Въпрос за BGtop.net

Аз съм на LAN със динамично IP. Всеки път когато си изгася компа или рестартирам съм с друго IP. Но като кликнеш на БГтоп, не ти зачита гласът. Пише че си гласувал в последните 24 часа, просто ми е интересно как те засичат. То от БГтоп май много файда няма но все пак и на други ще е интересно.

Бисквитка! Мляс мляс! 😀

Най-лесният и естествен начин е да се слага куки(или сесийно куки) което да си помни, че си гласувал, затриваш го и ако си с друго ип трябва да можеш да гласувш като нов, освен ако не са взели предвид мрежата ти поради злоупотреби с динамични ипта и са я бананнали да не можете да гласувате.

ПП. Такова нещо като засичане на мак адрес няма...

Прикачени файлове

• zzno_delete_cookies.jpg
    zzno_delete_cookies.jpg
    29.8 KB · Преглеждания: 0

Oтчита го по IP и COOKIE.

Не е нужно да си рестартираш компютъра. Можеш да натиснеш Disable на Local Area Connction (или името на конекцията в Network Connections) и след това Enable.

Нужно е обаче да си инсталираш друг браузър (за да ти е по-лесно), например Опера. Тогава след всеки глас и рестарт натискаш от менюто:
Tools -> Delete private data

Но не разбирам за какво ти е това. Може би ако е малък сайта bgtop ще ти носи голяма част от трафика, по-добре прочети малко за SEO.

Повечето съвременни браузъри имат опция да се забранят бисквитките от определен домейн. Аз така си забранявам bgtop.net и други, за да мога да си вкарвам гласове, когато си поискам.

А IP-то? TOR ?

Ако си с windows отваряш Network Connections, десен бутон върху кънекшъна, който ти е за интернета "Disable", после пак "Enable" и си готов.
(може и от System Tray иконката, да цъкнеш Properties и после "Disable"/"Enable")

а може би най-лесно е с прокси, ама не е сигурно дали си нямат списъци с пъблик фрий проксита и да не приемат гласове от тях.

Ако си с windows отваряш Network Connections, десен бутон върху кънекшъна, който ти е за интернета "Disable", после пак "Enable" и си готов.
(може и от System Tray иконката, да цъкнеш Properties и после "Disable"/"Enable")

а може би най-лесно е с прокси, ама не е сигурно дали си нямат списъци с пъблик фрий проксита и да не приемат гласове от тях.

Тук явно всички трупат мнения. yellowdino - не прочете ли предишното ми мнение?

Аз използвам Globul HSDPA модем, няма иконка в Network Connections, дори нямам такова нещо на Windows 7... освен това изпозлвам и бтк, а да не говорим че ако искам да получа гласове в BGtop със сигурност няма да кликам аз... както и да е.

Vidala е бъндъл, който обединява Tor клиент и Polipo прокси. Инсталираш, настройваш си браузъра да използва за прокси 127.0.0.1, порт 8118, забраняваш кукитата за сайтовете, в които ще гласуваш и започваш да кликаш.

След всяко гласуване даваш Use a New Identity и опресняваш страницата за гласуване.

Vidala е бъндъл, който обединява Tor клиент и Polipo прокси. Инсталираш, настройваш си браузъра да използва за прокси 127.0.0.1, порт 8118, забраняваш кукитата за сайтовете, в които ще гласуваш и започваш да кликаш.

След всяко гласуване даваш Use a New Identity и опресняваш страницата за гласуване.

От кога БГтоп позволява гласуване от чужбина?!

Back
Горе