Въпрос за FaceBook линк офертите

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.

Понеже съм доста далеч от цялата facebook мания, а непрестанно виждам оферти от сорта на: "Ще сложа линк на facebook страница със XXX XXX почитателя за X лева" та се зачудих дали има хляб в тия оферти.
Аз дори не знам какво е да си почитател. Ще видят ли всички тези XXX XXX хора линка ми или не? И колко време седи там, избутва се от новите ли? Какъв трафик да очаквам?
Ще съм благодарен ако някой ми поясни малко този вид оферти с няколко изречения на бързо.

(НЕ ми пращайте оферти за fb линкове на лс!)

Мерси 🙂.

Re: Въпрос за FaceBook линк офертите

Ако си фен на някои facebook страница, всичко което се публикува там, се показва на стената ти. В рози ред на мисли, ако си платиш админа на страницата да пусне линк към някои твой проект, се предполага, че ще го видят много хора.

Но...

На стената ти всичко си върви с хронологична последователност, и аз публикувам нещо на моята фен страница в 12:00, а ти си отвориш face-a в 18:00 всичко публикувано от твои приятели, фен страница, приложения и т.н (неща които не си блокирал) ще измести моята публикация надолу и има шанс да не я видиш изобщо в голямата какафония.

Трафик никои не може да ти гарантира, но ако разгледаш колко харесвания имат други неща публикувани на въпросната станичка, можеш да си направиш изводите за активността на феновете на групата.

Последно редактирано:

Поста с линка се избутва от последващи линкове и всякакви съобщения на въпросната страница.
много малка част от тези xxx xxx ще видят линка ти, но мисля че и тази малка част си заслужава - ще събереш някой друг лайк или посещение. Те за това и са на такава симовлична цена. Като цяло е по-евтино от всякакъв друг вид платена реклама.
Проблема е че във фейсбук има огромен прилив от информация. Ще я видят само хората, които докато линка не бъде избутан посетят страницата и някой и друг заблуден потребител, който получава всякакви постове от страниците за които са лайкнали на стената си, но тези хора пък смятай получават купища ненужна информация всеки ден от подобни страници, шанса да я видят също не е особено голям.
Ако страницата има сериозна аудитория, която често я посещава - то и шанса фейсбук да я покаже на стената на потребителите е по-голям. Повечето групи са далече от тази предпоставка обаче.

Дори чувам че напоследък се разпространяват аякс джаваскриптове с jquery - отваряш някакъв сайт и без да разбереш автоматично те "лайква" към фейсбук страницата. Дори продават и уърдпрес плъгин със скрипта.

Няма демо и никъде не съм го видял в действие, ще съм ви благодарен ако пейстнете тук някой такъв да го видим що за чудо е.

Auto-like и Auto-share вече не работят, поне аз не знам да са ги измислили наново след като ФБ направиха последните промени по лайк-бутона...

Скуби, не се занимавай с глупости. Много важно като има 200 000 ,и като нито един не го интересува твоя линк.😉

Дори чувам че напоследък се разпространяват аякс джаваскриптове с jquery - отваряш някакъв сайт и без да разбереш автоматично те "лайква" към фейсбук страницата. Дори продават и уърдпрес плъгин със скрипта.

Няма демо и никъде не съм го видял в действие, ще съм ви благодарен ако пейстнете тук някой такъв да го видим що за чудо е.

Аз имам такова, но само ако кликнеш някъде, тогава даваш like 🙂

Няма хубав трафик от Фейсбук страници особено ако не е нещо по темата. освен това то е ден до пладне на другия ден вече си на следващата страница избутан от глупостите с които всеки гледа да залее всекиго.

Ако е добре направена страничката може да ти поставят линка така, че на всяко влизане да се вижда. Е няма да се поства на стената на всеки фен, но поне имаш шанс тези ххх ххх фенове да го виждат през цялото време и да откачиш някой клик на него. Ако се споразумееш с админа на страницата да ти поства линка всеки ден в пиков час е най-добре. Така всеки ден ще се поства на стените на членовете и ще го видят супер много хора. Обикновено обаче, не им се занимава да го правят.

А аз се чудя как се сформира страница с 200 000 почитатели?
На нормални теми това е невъзможно, а ако става дума за глупости от рода 'да спре веселин маринов да пее', то я ясно че 99.9% от почитетелите там никога няма да се поинтересуват от къвто и да било линк.

Хмм, звучи ми като голям спам тая работа... Все пак може да пробвам с един относително интересен сайт са масата хора. Все пак сумата не е голяма, а ще получа знания и наблюдения, които винаги са полезни 🙂.

А кой час е пиковия час? 20 часа ли?

Последно редактирано:

Според мен пиков час е от 11:20 - 12:00 и 17:20 - 18:00
Когато хората почват да се ориентират към почивката и към края на работния ден.

В тая връзка накой знае ли с точност следното:
Какво, къде, как, и в кой случай излиза във ФБ?
Напр. аз съм там но нямам нито един приятел.
Членувам в групи. Ако пусна линк на стената на групата, кой кога и как го вижда?
Ако имам приятели и аз пиша нещо на моята стена, кой, кога и как го вижда?

Аз получавам майл когато някой друг сподели нещо на стената на групата, ерго ако постнеш в голяма група, всеки от тях ли ще получи майл?

Други комбинации? - с страници?
Каква е разликата между ФБ страница и група?

Ако членуваш в група и пишеш на стената и - виждат я твоите приятели и другите в групата. Ако пишеш на твоята стена се вижда само от твоите приятели.

Получаваш мейл когато администратор пише до всички членове на групата или фен страницата. Мисля, че имаше настройка за мейл-а да не получаваш такъв когато някой член пише на стената на групата.

Във варианта със страниците е подобно само че там не получаваш мейл ако някои публикува нещо на стената (виждаш го само на твоята стена).

Каква е разликата ли - групите са предвидени за по-тесен кръг от хора, може да направиш една група ограничена (добавяне на нови членове само с покана или с одобрение).

Страниците според мен са по-масово използвани именно заради отвореността на съдържанието им. Всеки който хареса страницата може да публикува на нея (освен ако админа изрично не го е забранил) и да вижда съдържанието публикувано от други.

А аз се чудя как се сформира страница с 200 000 почитатели?
На нормални теми това е невъзможно, а ако става дума за глупости от рода 'да спре веселин маринов да пее', то я ясно че 99.9% от почитетелите там никога няма да се поинтересуват от къвто и да било линк.

Имаше тук в Пазар една оферта забиране на членове и беше много изгода, като гарантираха, че става въпрос за реални хора. Обаче, като всичко прекалено хубво и тук се прецака работата. Човека, който пусна темата не отговори на нито едно от двайсетте ми ЛС. Иначе има много такива. Друг начинза набиране е безразборното приемане на приятели покрай игрите във ФБ като фермата. Така много хора имат по около 5к приятели и като пуснеш покаа към всички тях няколко пъти, ще пробщиш 90% като фенове на страницата. На там е верижна реакция ако ги помолиш да я продължат.

Аз скоро ще предложа подобна услуга,но от около седмица наблюдавам,че почти не се добавят нови фенове,бутона "харесва ми"не се отразява на стените и е почти невъзможно да се развие вече нова страница ,без чужда помощ.

Имаше тук в Пазар една оферта забиране на членове и беше много изгода, като гарантираха, че става въпрос за реални хора. Обаче, като всичко прекалено хубво и тук се прецака работата. Човека, който пусна темата не отговори на нито едно от двайсетте ми ЛС. Иначе има много такива. Друг начинза набиране е безразборното приемане на приятели покрай игрите във ФБ като фермата. Така много хора имат по около 5к приятели и като пуснеш покаа към всички тях няколко пъти, ще пробщиш 90% като фенове на страницата. На там е верижна реакция ако ги помолиш да я продължат.

Имамблизък, който се занимав ас разработка на ФБ страници и проложения, но избягвам да го моля за помощ, по различни причини. Едната е, че наистина е много зает, което ме навежда на мисълта, че това е доста модно сега.
Scoobydoo това за Twitter ми мина през ума преди някоко месеца, но нямам идея как може да се направи. Аз се заех да направя първо 1-2 акаунта с няколко хиледи последователи и после мисля да се пробвам.Ако искашможе да го обсъдим, как да стане.

Според мен,във фейсбук повече са четящите,докато в Twitter всеки публикува и изобщо не се интересува от публикациите на другите.Поне в България за сега е така.Имам свързан акаунт Фейсбук/Twitter и всичко което се публикува на едното място,автоматично да излиза и на втората социалка,но не виждам да има посещения от там.

Back
Горе