SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за Google Maps (картата при търсене)

roadhelp

New member
Здравейте, имате ли идея как точно се опитмизира даден бизнес в картата при търсене в търсачката?
Имам бизнес с най-висок рейтинг в бранша, имам 50+ статии и актуален профил, имам сума ти вградени карти из сайтове. И пак излизам примерно 5-10ти като тези пред мен са пародия тотална, от рода на 2-3 отзива, не докосван профил и т.н.
има ли изобщо оптимизация на това нещо или за момента е по-скоро на друг принцип ?
 
Оптимизацията може да се случи, чрез популяризирането на адреса. Ревюта, статии, кликания на профила. Но честно казано там е малко бутафорна работата. Каквото и да правиш по-добре от конкуренцията, на практика не се отразява по начина, по който трябва. И аз съм се опитвал, но малко съм се разочаровал от алгоритъма тям. не знам тук, или в Предприемач обсъждахме това. Дори много оптимизатори се чудеха къде бъркат, а реално никъде, просто такъв е алгоритъма.
 
Официално е това, което си го говорим и правим:


Въпросът е от там да им се получават правилно нещата, за да си заслужат бизнесите, които се стараят повече, добро позиции, но уви. И аз съм го изпитал и смятам, че тамошния алгоритъм за ранкинг в мапса им не е много добър, да не кажа тотално нелогичен, или което не ми се вярва - неработещ. ;)

Ето това ще ти помогне повече:
 

Горе