SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за google PR и SERP

Cyrix

New member
Здравейте, от доста време чета форума и почти всичко което съм видял съм го приложил в сайтът ми.Изчетах доста статии трикове и тн,регнах сайта в доста директории,коментирах в доста блогове и мисля че натрупах някой друг беклинк.И в сайтът и във форумът към него използвам сео тулчета за оптимизиране за joomlata - /ARTIO JoomSEF/ a за phpbb3 - /phpBB SEO/.Та въпросът ми е защо google не ми дава дори PR1???Има ли някакви сериозни грешки в сайтът или форума ,ако някой има време да им хвърли един поглед и да си каже мнението ще съм му мнооого благодарен.
Сайтът и форума са на адрес -
www.hondabg-fan.com
www.hondabg-fan.com/forum

Поздрави Стефан Лалев
 
Re: Въпрос за google PR и SERP

Здравей.
Не съм търсил за някакви грешки или спам индикатори, които може да ти смъкнат PR, защото най-вероятно си с PR 0 понеже последното голямо оценяване беше през април и просто гугъл не ти е обновил оценката.
От друга страна пък от SEOMoz са обновили своите и са дали на сайта ти mozRank (mR) от 4,32 и на форума 4,29 :). Това пак е по десетобалната система като PR. Така че най-вероятно при обновяване на PR на твоя сайт, google ще ти даде PR 3 или PR 4 (по-вероятно PR 3) :). Не гледай това че имаш 0 сега, това е временно.
Така че трябва само да чакаш.
 
Re: Въпрос за google PR и SERP

Много ти благодаря scoobydoo!В такъв случай ще почакам още известно време.Странно защо обаче има други сайтове на които им се променя ПР-а през това време ?
 
Re: Въпрос за google PR и SERP

Точно за това казах в предния пост "последното голямо оценяване" :). Преди ставаха "големи" оценявания, обхващащи огромна част от сайтовете, на всеки няколко месеца, но сега нещо са си променили мнението по този въпрос и от април миналата година правят само "малки" оценявания обхващащи само малка част от сайтовете в мрежата. Явно ти гледаш сайтове, които са били засегнати от тези "малките". И на мен ми се промени на 1 - 2 сайта, но на останалите не мърда (а трябва).
Тоест общо взето, нищо не можеш да направиш, освен да чакаш и да си трупаш повече и повече линкове към твоя сайт. Независимо от оценката, те винаги ти помагат.
 
Re: Въпрос за google PR и SERP

Как защо - линкчета продаваме, а над половината сайтове ни са с PR0... Трябва да свърши тоя ужас все някога :)
 

Горе