SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за Meta property

roadhelp

New member
Здравейте, искам да Ви попитам нещо.
Имам сайт на WordPress и когато качвам статии в блога имам отдясно поле за добавяне на ключови думи ( Meta property) тип:
<meta property="article:tag" content="пример" />


ето така ми излиза отдясно за попълване.
605f9056d85cc498414987faf915582a.png



Ок, но ако слагам страница (цяла такава) да не е статия го нямам това поле а имам ето тук в Advanced за добавяне на думи ( на друго място)

682516aa98a3a8c970fe33516c52be88.png



Въпроса ми е, главните страници трябва ли да имат
<meta property="article:tag" content="пример" /> или не трябва да имат, тъй като сега нито 1 от тях няма ...
 
Здравей, не мисля, лично аз де, че е нещо мега важно. А и това не е ли типа на самата страница.

<meta property="article:tag" content="Article Tag" /> е един от етикетите на Facebook Open Graph. Наличието на метаданни от социалните медии в уебсайта е една от най-добрите практики, тъй като ще покаже как трябва да се показват заглавието, URL адресът, изображението, описанието, site_name и т.н. на нашата уеб страница по време на споделяне. Но не мисля, че <meta property="article:tag" content="Article Tag" /> е необходимо, тъй като не е в стандартните маркери на Open Graph като цяло.
 
Имам още 1 въпрос.
Какво ти е мнението за емотиконките в Title и Description (тези шарените, тип тикче, тип крушка и т.н.)
Как влияат и дали имат негативна или положителна тежест на СЕО?
От къде мога да видя ХТМЛ кодове за такива, тъй като гугъл приема само 20тина от всички 2000... и не знам точно кои от тях са ОК.

Иначе за самите потребители спроед мен по-шарено повече лови окото и повече трафик, но чисто технологично не знам колко е ок?
 
Влияят най-вече върху CTR-а в SERP-а, и си се водят един символ. Реално, ако ползваш WP там ще ти се изчислят като брой символи. Но както знаеш, имаш ограничения за тайтъл таг, в който да влезеш, и съответно на база думи в него се следи и концентрация на кл. дума. Аз лично не съм фен на такива цветни и шаренки заглавия, за мен по-важното е заглавието да удря в 10-ката потребителя относно това, което търси. Това може да ти е полезно:

 

Горе