SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за PayPal

d3v1ous

New member
Здравейте,

вчера си регистрирах потребителско име в paypal.com. Обаче някак си регистрацията премина по страннен за мен начин. Ще се опитам да обясня.

Когато преди време се регистрирах в epay.bg, освен регистрацията в сайта трябваше да ида до банкомат с помоща на който да си потвърдя регистрацията на картата.

При paypal нямаше такъв метод за потвърждение. Картата ми е издадена от CCB - Централна Кооперативна Банка, искам да използвам paypal за да може приятел от Германия да ми прати едни пари.

Завърших регистрацията в paypal и едиствената по - така информация която трябваше да въведа беше номера на кредитната ми карта. След като се логнах в акаунта ми, сумата по сметката беше 0 euro, казах си предполагам трябва да изчакам за да ми се опресни наличността (в картата имам около 200 лева)

Моля обяснете как точно се работи с въпросния paypal и ще ми върши ли работа за това което съм намислил.

Благодаря.
 
Re: Въпрос за PayPal

Наличноста в картата няма нищо общо с нали4носта в пейпала акаунта. Т.Е. ако някой ти преведе пари по паъпал, те отиват в пейпал, а не в картата ти. Може да ги засилиш в картата ако дадеш request money май беше. А картата ти трябва, за да може да плащаш ако нямаш пари в пейпал акаунта. Т.Е. някой му пращаш 100$ но в акаунта имаш 0 - ще ги дръпне от картата. Ако имаш 40$ в пейпал акаунта - ще си дръпне от картата ти остатъка.
 
Re: Въпрос за PayPal

Да, Благодаря.

Въпреки всичко има ли някакви допълнителни действия които трябва да извърша, по аутенфикация на картата от страна на http://paypal.com, или регистрацията която съм извършил (с просто въведждане на номера на картата) е напълно достатъчна?
 
Re: Въпрос за PayPal

Еми то всичко си пише. Когато аз се регистрирах ми изтеглиха 1 или 2 евро от картата и трябваше да им въведа кода на транзакцията с която са го направили. С този код ще потвърдиш, че ти си човекът собственик на тази карта. Кода можеш да видиш или от месечното си извлечение, или от онлайн банкиране или от гише в банката.

* а те, така или иначе, парите от банковата ти сметка няма да са видими в PayPal. Там ще са видими операции по плащане и получаване в PayPal акаунта ти, не в банковата ти сметка.

За последното виж какви са възможностите за онлайн банкиране във ЦКБ
 
Re: Въпрос за PayPal

Освен въвеждането на кода, може да ти се наложи да минеш верификация. Което си е друго приключение. Във форума трябва да има няколко теми по тази тема. Само трябва да намериш сърч бутона. :)
 
Re: Въпрос за PayPal

Добре вече картата ми е проверена, сега човека ми прати парите обаче на мейла полуяавам следното съобщение:

If the payment is still pending or the funds are not collected after 30 days, the transaction will be automatically cancelled. The sender can cancel this transaction anytime before you collect the funds.

Сега просто трябва да изчакам до като плащането стане completed или трябва да направя нещо и какво?

В My Account пак виждам плащането и пак статус Pending???
 
Re: Въпрос за PayPal

Еми какво да ти кажа, никаде няма Accept, има само Archive
 

Горе