SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за rel="nofollow"

Марин

New member
Здравейте,
Имам сайт - онлайн каталог, който съдържа представяния на фирми, като има линк към сайта на всяка фирма. Въпросът ми е трябва ли да сложа rel="noindex, nofollow" за тези линкове и как да стане това в Wordpress? Ползвам Wordpress Seo na Yoast.
Благодаря предварително за отговорите.
 

cloxy

Super Moderator
Екип
Каква ти е целта?

Аз не виждам логика да се слага nofollow в случая. Ако примерно ти се налага да линкваш сайтове, който не са ти приятни, спамъри и подобни, тогава има смисъл да се слага nofollow на връзките. Но в случая се предполага, че сайтовете, които се линкват, се модерират.

Ако сложиш nofollow, въпросните сайтове няма да получат "link juice" от твоя сайт. Но това не означава, че такъв няма да изтече от сайта ти. Просто ще бъде унищожен, загубен в нищото.

Така че по-добре си им сложи реални връзки на хората. Двете страни може само да спечелите от това. Релевантните изходящи връзки също са фактор.
 

SYNEIDESYS

New member
Ако има само линкове по категории без допълнителна полезна информация за посетителите -то на Гугъл няма да му хареса .Ако обаче фирмите си попълват текстове и снимки , видео или други социални връзки -значи няма проблем.Много каталози така работят.Разбира се всичко трябва да е със мярка.
 

Марин

New member
Благодаря за отговорите.

А как стои въпроса със SEO-то. Колко външни линкове са нормални за страница и няма ли твърде много такива без rel="nofollow" да навредят?
 

cloxy

Super Moderator
Екип
Виждал съм примери със стотици изходящи от страница, при което страницата си се класира и връзките предават тежест. Така че няма такова нещо като твърде много връзки. Щом ти се налага, слагай.
 

Горе