Kompota
New member

Става дума за администриране на домейн. Има възможност за ограничаване достъпа до админ акаунта по IP. Обаче някои неща не са ми ясни, а няма никакъв хелп.
В случая искам да разреша достъпа до едно единствено IP (статично) както съм указал в правило 2. Правило 3 е по подразбиране, то не може да се изтрива и редактира, това правило разрешава достъп отвсякъде, това ми е ясно. С правило 1 примерно ограничавам всички мрежи започващи с 95, така ли да разбирам, че .0. обозначава каквато и да е мрежа ? Освен това не мога да разбера какво обозначава цифрата след бекслаша, примерно /32 или /0.
Значи с цел да забраня всичко без IP-то от правило 2, пробвах да задам правило 0.0.0.0/0 - "забранен достъп", обаче не ми разрешава с аргумента, че забранявам и себе си. Обаче пък позиционирам правило 2 след правило 0.0.0.0/0 - "забранен достъп". Т.е. отначало забранявам всичко и после разрешавам само конкретното IP. Не става така, нещо ми се губи. Вместо 0.0.0.0/0 пробвах 0.0.0.0/32 и така го прие, обаче ефектът е точно никакъв, т.е. продължавам да си влизам от произволно IP.
Някой има ли идея как да забраня всичко без конкретното IP ?