SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос относно поставяне на Canonical Tag при различни домейни

robby999

New member
Здравейте,

имам два сайта, на два различни домейна - единият е международен, другият е локален, т.е. само за конкретна държава. ЛОкалният ще съдържа голяма част от съдържанието на международния сайт. За да няма проблеми с дублирано съдържание, мисля да сложа каноникал таг, но имам следните въпроси и леки притеснения:

- на всяка една страница от локалния сайт ли трябва да се укаже коя е конкретната оригинална страница от международния сайт?
- има ли риск за локлания сайт да не присъства в индекса на търсачките при положение, че е взел толкова много съдържание от международния сайт?
- някакви препоръки, за които не се сещам?

Благодаря!
 
Не става ясно кой на къде ще пренасочва с този canonical? Не става ясно и на какъв език е съдържанието, което ще се пренасочва? Или поне аз не мога да разбера.

Важно е всяка страница да има canonical към съответната от другия сайт. Но пак нещо не ми звучи нормална цялата ситуация.

Помисли начини да минеш без дублиране на съдържанието. Примерно то да е само на единия сайт и да са свързани с hreflang релации отделните езикови версии:
 
Благодаря за бързия отговор, Клокси.

www.brand.zh е локалният сайт (Китай), който ще има английска езикова версия и тази английска версия ще ползва в голяма степен английското съдържание от www.brand.com (международния сайт). Такива са изискванията на клиента и няма как да мина без дублиране на съдържанието (то и не е кой знае колко като количество, обяснява фирмени философии и история като цяло). Тааа... не всички страници ще бъдат със съдържанието от международния сайт, но за тези, които ще позлват от сайта-майка, мисля да сложа каноникал таг. Това ли е обаче най-добрият вариант, който мога да избера? 301 редирект не е вариант, защото и двата типа УРЛ-и (от двата домейна) трябва да съществуват самостоятелно.
 
1: канонизирай всяко копие cross-domain към точния оригинал !
2: дори да не се индексира или да е потънал локалния в английския жужъл ако си jedi master изобщо немаасепритесняваш, щото можеш да избиеш рибата с китайските sursh musheen-и; а при правилна канонизация всичко е ток и жици;
3: Hit hard on the China sursh musheens; ако ти трябват препоръки можеш да си купиш няколко часа consult на добра цена, работя с много китайски неща и имам много контакти с много know how :D
 

Горе