Въпрос отностно 302 Redirect

bilbe

New member
Здравейте. Искам да попитам дали е възможно чрез 302 redirect, като свалям даден файл с име preview, да поставя име зададено от мен. Казаха ми, че се прави с 302 redirect, но аз не успях да го измисля. Давам пример:
Имам линк за сваляне на файл, но го сваля с име preview, а ми трябва да го сваля с име зададено от мен и ми казаха, че ми трябва точно с 302 redirect.
Ето примерен линк - http://dc311.4shared.com/img/489540...Ftsid_3D20110320-085947-1c2ba684/preview.mp3 :
Както виждате сваля с име preview.mp3, а ми трябва скрипт който да го сваля с име примерно asdas.mp3. С headers целия трафик минава през скрипта, което не ме устройва, защото лесно ще си вземе хост с неограничен трафик, но прави огромно процесорно време и пак не става.
Ако някой знае как става ще съм много благодарен.

Последно редактирано:
Re: Въпрос отностно 302 Redirect

Редактирай си "примера"
Като цяло изобщо не разбирам какво искаш да направиш, но подозирам, че редирект няма да ти свърши работа, а по-скоро правилните хеадъри.

Това може да ти е полезно:

http://www.finalwebsites.com/forums/topic/php-file-download

Дадох конкретен пример, дано сега да е по-разбираемо.

Някакъв материал за четене, което ще ми помогне за това можеш ли да ми дадеш, защото в google намирам, но не точно за това.

RewriteRule /download/ime_koeto_iskash.mp3 /papka/istinsko_ime_na_faila.mp3

Тука download ще ми линка за сваляне
ime_koeto_iskash - името което искам да взема от php файл-а
papka - какво имаш предвид, коя папка
istinsko_ime_na_faila.mp3 - само preview.mp3 по примера който съм дал по-горе. Би ли ми обяснил.

Благодаря предварително

Трябва ти по-подробно да обясниш какво искаш, защото два пъти ти казвам как става това и ти два пъти не го схващаш - не знам на къде повече да опростя нещата.

Къде се намира физически файла с музиката? Какъв е адреса до него?
Как искаш да се формира точно адреса от който искаш да се сваля?

Линковете ще са от 4shared.com и ги взимам с директно съдържание. Искам от сайта като кликна примерно down.php?id=2000 да търси в базата данни за името на това ID и да слага това име в htaccess файла и да сваля файла с това име за конкретното ID.
Това е примерен адрес на файл от 4shared.com
http://dc256.4shared.com/img/544226...3Ftsid_3D20110319-155348-32e0c44a/preview.mp3

Казах ти - няма как да стане без файла да минава през твоя сървър. Другия сайт си подава хеадъри и след като пращаш посетителя ти на другия сайт, неговите хеадъри са по-важни от това, което правиш при теб.

Тоест както с headers целия трафик на песните ще минава от там където се намира файла

Мерси за отговорите. Трафика не е проблем, но трябва да избегна процесорното време, то ми е проблем ...

Back
Горе