Въпрос-проблем ли е смяна на заглавията?

mockata2

Member
Здравейте!
Заначи смених заглавията на всички вътрешни страници, тоест добавих малко текст. На следващия ден сайта изчезна, дали това е проблема.
Благодаря предварително.

Последно редактирано:
Re: Въпрос-проблем ли е смяна на заглавията?

Какво значи "изчезна", изпари се ?
Изобщо го няма в индекса или не можеш да го намериш по определена ключова дума ?

Точно така не мога да го намеря по ключова дума

Толкова бързо не вярвам, че Гугъл ще ти отчете промяна на заглавията, освен ако сайта не е супер често обхождан. При мен минават дни преди да отрази такава промяна.

Чакане му е майката. Може и седмици да минат.

Почти е сигурно, че промяната на заглавията е причината, но аз ти препоръчвам да изчакаш малко. Също така дай повече информация, конкретна страница ли вече не се класира или сайта като цяло?

Re: смяна на заглавията

Re: смяна на заглавията

Толкова бързо не вярвам, че Гугъл ще ти отчете промяна на заглавията, освен ако сайта не е супер често обхождан. При мен минават дни преди да отрази такава промяна.

ivok и Detritus: Ако пингвате - в повечето случаи ще стане до половин-един ден най-много. Естествено ако е добавена 1 новина, ако сте добавили 50 наведнъж, ще отнеме време. Още информация за пинг и пингване
При всички случаи няма да са седмици 🙂

Значи сайта ми е нов на 3 месеца, да ви кажа последно време преди да ме накаже google, той обхождаше сайта доста често като кача нова статия вечерта на сутринта ми я идексиреше.
Да не би защото сложих на всички страници без индекса банер към един on-line магазин не знам какво стана.

Последно редактирано:

@3dwebdesign:
При последната такава промяна която правих на Гуги му отне 2 седмици и малко да преиндексира всичко, въпреки пингванията и публикуването на новини. А това беше преди около месец.

Аз разбрах, че е "добавил текст" към заглавията, а не , че напълно ги е подменил, но забравих, че с пинг-ване доста по-бързо се случват нещата.

Колега Detritus, обърни внимание на "да преиндексира всичко" и на моето "ако сте добавили 50 наведнъж, ще отнеме време". В тоя случай просто няма как да стане веднага или бързо.
И естествено - има си изключения. При 145 сайта във WebMaster Tools администрирани от моята фирма до момента наистина са се случвали упорити новинки които не искат да се индексират бързо, но това е рядко и е породено по-скоро от заетостта на бота в момента отколкото от конкретния сайт.

Последно редактирано:

Колега, аз говоря за преиндексиране когато са сменени изцяло или частично заглавията, не за индексиране на току що публикувани страници.

Именно, няма разлика и в тоя случай. Единствено изискване е в първия пасаж на текста да има нещо променено. Случвало ми се е стотици пъти да сменя заглавието, и да ми го покаже бързо сменено, но текста надолу в индекса да е стария. Заглавието се преиндексира първо.
Веднага давам пример: Хората следящи нашия сайт знаят че по едно време през ден му сменявахме основния тайтъл и всеки път също в индекса се показваше веднага. Последно го направих преди 3 дни, няколко часа след това беше вече ок и в индекса. Не говоря наизуст. По-натам, когато имам достатъчно време можем да направим и някой експеримент.

Аз също не говоря наизуст. При мен промените не се получават толкова бързо поне последния път доста почаках, може да е било частен случай не споря. Колкото до експериментите винаги съм отворен към такива занимавки, но и аз нямам време в момента.

Вярвам ти. Потърсете къде е проблема, при нас такова нещо до момента не е имало. Поне не при 20-тината сайтове които пингвам, защото нямат автоматичен пинг. Обикновено гоогле уебмастер е достатъчен да се диагностицира проблема.

Проблем реално няма. Всичко е наред в момента и въпросния сайт се класира на първа позиция по 3 основни ключови думи, просто имаше го момента когато преиндексирането на заглавията отне доста време 🙄.

Здравейте отново.
Вече цяла седмица мина от както сайта ми изчезна при търсене на ключовите думи, направо ми къса нервите. Дали не е от това, че размених 2 линка към дуги сайтове, който са сходни с тематиката на сайта ми, но това беше преди 10-на дни "сложи към мен-аз ще сложа към теб" също така размених едино банерче.

Последно редактирано:

Back
Горе