SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Вътрешна оптимизация - въпрос

web3

New member
Да приемем че имаме сайт за софтуер. В него има категории, които категории сочат към страници с програми. А в тези страници със софтуер освен описание има и бутон "Изтегли", който праща към страница за даунлоуд от където става самото изтегляне.
Нещата изглеждат така:
Сайт.ком/офис-приложения/опен-офис/даунлоуд/

Тъй като при търсене в гугъл искаме да пращаме потребителите в страницата на софтуера, как да направим връзката между страниците "опен-офис" и "даунлоуд".
По-точно бутон "Изтегли" да има ли нофолоу таг?
На страницата "Даунлоуд" да има ли ноиндекс, нофолоу мета таг и каноникала да сочи ли към страницата с описанието на програмата ?
Или как е най-добре да се направи всъщност?
 
За: Вътрешна оптимизация - въпрос

За: Вътрешна оптимизация - въпрос

<a rel="nofollow" href="download link">Button</a>
 
За: Вътрешна оптимизация - въпрос

За: Вътрешна оптимизация - въпрос

Сайт.ком/офис-приложения/опен-офис/даунлоуд/

Последната страница според мен е излишна. Не може ли да download бутона да е в целевата страница. Тази на самия продукт.

Ще си имаш някакво описание на продукта, снимки и бутон от където да се сваля самата програма. И всичко ще е в една страница. Така и потребителите няма да затрудняваш, защото ще правят всичко от една страница.
 
Re: Вътрешна оптимизация - въпрос

Да наистина е излишна но за жалост не може да бъде премахната.
Разбрах за nofollow и noindex, обаче на страницата download има социални бутони, които се използват.
Как да насоча социалните сигнали към страницата с описанието?
 
За: Вътрешна оптимизация - въпрос

За: Вътрешна оптимизация - въпрос

Колегите вече са отговорили ясно и точно на основния въпрос - noindex на /download/ страницата.

А за пренасочването или каквото там искате на социалните сигнали... по-добре си наемете професионалист-програмист. Би трябвало за 2-3 часа (че и по-малко) да го е направил както искате, стига изискванията да не са от типа "ама искам като кликнат на Like бутона да се случват още 20 неща, включително и да се записват автоматично за моя newsletter, тоя на комщията и на сестра му".
 
За: Re: Вътрешна оптимизация - въпрос

За: Re: Вътрешна оптимизация - въпрос

Не съм съгласен с това. Ако имаш страници които са noindex или са забранени за индексация през Robots.txt е добре връзките сочещи към тези страници да са придружени от атрибут rel="nofollow"
:)
 

Горе