Групиране на няколко картинки в една

wood

Senior Member
На сайта ми има 14 знамена за различни държави, как мога да ги групирам в една картинка / CSS Sprites /но в същото време всяко знаме да е активен линк. Има ли някой онлайн генератор. Или ако не, колко би струвало тази услуга.
Използвам Уордпрес и така на всяка страница ми зарежда 14 картинки и товари малко сайта, искам да го олекотя.

Re: Групиране на няколко картинки в една

така като гледам, ти трябва image map, а не css sprites. потърси в гугъл - има доста безплатни генератори, на които си маркираш коя област към кой адрес да линква

така като гледам, ти трябва image map, а не css sprites. потърси в гугъл - има доста безплатни генератори, на които си маркираш коя област към кой адрес да линква

Става въпрос за този сайт, не зная image map дали няма да товари сайта...Ще потърся из нета за някой генератор.

image map е една картинка, различни области от която линкват към различни адреси. нали това искаш. ще зареждаш само 1 картинка

принципно можеш и със спрайтове да го направиш де...

разликата е, че при мап виждаш цялата картинка, в която имаш много линкове, а при спрайтове виждаш част от картинката на различни места, всяко с отделен линк.

при толкова много езици, аз бих го направил с падащо меню

Последно редактирано:

image map е една картинка, различни области от която линкват към различни адреси. нали това искаш. ще зареждаш само 1 картинка

принципно можеш и със спрайтове да го направиш де...

Да, точно това искам...просто питах защото незная с кое ще е по лесно и по леко за сайта.
Благодаря за идеята.

с 2-те ще е еднакво леко, според мен, може би с мап ще ти е по-лесно да го направиш, защото има доста генератори, докато за спрайтовете май не съм виждал някакъв тул

Ще видя с image map да направя...или с падащо меню...Някой добър онлайн генератор за падащо меню да предложите.

Back
Горе