Гугъл се регистрира в Гренландия - goo.gl

Re: Гугъл се регистрира в Гренландия - goo.gl

доколкото разбирам се определя от горещи Twitter трендове

Последно редактирано:

Доколкото четох новината - не е монопол. Само услугите на google ще се съкращават, т.е. така няма да шпионират посещенията на чужди сайтове.

Най са ми интересни от Г като кажат че тяхната услуга е бърза. Е със сигурност няма да е по-бързо от това да си използвам оригиналния URL 😕
Същото и за DNS-ите дето предлагат. Чудят се май как да направят целият интернет да минава през тях.

scoobydoo, аз им ползвам DNS-ите, защото са по-бързи и по-стабилни от deffault-а на btc, поне при мен

Ами възможно е, но все пак ми изглежда като някаква голяма конспирация 😀
Даже и да не го правят умишлено, Г постепенно превзема интернет пространството, което път само по себе си превзема света.

Аз искам google да започнат да предлагат хостинг услуги. Тогава ще стане интересно.
Той този домейн goo.gl е регистриран още от 2005...

Най са ми интересни от Г като кажат че тяхната услуга е бърза. Е със сигурност няма да е по-бързо от това да си използвам оригиналния URL 😕

Съкратените адреси не се правят за бързина. Опитай се да сложиш в Туитър оригинален адрес от 100-на символа и да напишеш нещо смислено към него и ще разбереш за какво се използват.

А за бързината предполагам имат предвид сравнено с останалите подобни услуги - bit.ly, tinyurl и подобни

Тази услуга все-пак търси в огромна база данни и наистина й е нужна оптимизация. Друг е въпросът, че в случая е елементарна, но може от Г. да са измислили нещо велико.

Превземат ни. Даже и език за програмиране си направиха - go.

Последно редактирано:

Тази услуга все=пак търси в огромна база данни и наистина й е нужна оптимизация. Друг е въпросът, че в случая е елементарна, но може от Г. да са измислили нещо велико.

Превземат ни. Даже и език за програмиране си направиха - go.

съмнявам се да са измислили нещо велико, просто са в лъскава опаковка 😉

П.С. Някой има ли наблюдения над тоя език за програмиране?

Back
Горе