Даване на репутация

TaLoV

New member
Нещо не видях от къде може да се погледне кой ти е дал репутация или просто тази опция я няма. Виждам само на тези, които са си написали никовете.

За: Даване на репутация

Мисля, че над 300 поста,като направиш се вижда кой ти дава репутация. Май така беше.

Напълно възможно е! Благодаря за информацията.

За: Re: Даване на репутация

От тук: http://searchengines.bg/usercp.php

Има прозорец озаглавен "Latest Reputation Received"

Аз видях, че е от там, но не мога да видя кой ми е дал, освен ако не си е написал ника. Иначе вече се разбра, че трябва да имам 300 поста.

Да, трябват ти 300 поста, за да видиш и имената. Отделно до тогава ще можеш да даваш само положителна 🙂

Това си е един вид дискриминация - да не мога да дам отрицателна репутация на някой, който пише неправилно, който греши в мнението си и подвежда другите, а в същото време този образ да може да ми даде отрицателна репутация, само защото не съм му симпатичен, без да се интересува, какво знам и мога, и че знам повече от него! И не, ситуацията далеч не е хипотетична - получавал съм достатъчно такива негативни оценки от хора, които знаят и могат много по-малко от мен, а аз нищо не мога да направя насреща, за това и спрях да влизам тук, във форума.

Кажете, дайте някаква идея, какво да направя? Нима трябва да наспамя с 300 мнения за да мога и аз да имам права както другите? Нима е по-ценно за вас да напиша 300 глупаво-тъпи мнения за да мога да давам негативни репутации на тези, които с коментарите си подвеждат, или е по-добре да имам 50 мнения, но да са ценни?!

Това си е един вид дискриминация - да не мога да дам отрицателна репутация на някой, който пише неправилно, който греши в мнението си и подвежда другите, а в същото време този образ да може да ми даде отрицателна репутация, само защото не съм му симпатичен, без да се интересува, какво знам и мога, и че знам повече от него! И не, ситуацията далеч не е хипотетична - получавал съм достатъчно такива негативни оценки от хора, които знаят и могат много по-малко от мен, а аз нищо не мога да направя насреща, за това и спрях да влизам тук, във форума.

Кажете, дайте някаква идея, какво да направя? Нима трябва да наспамя с 300 мнения за да мога и аз да имам права както другите? Нима е по-ценно за вас да напиша 300 глупаво-тъпи мнения за да мога да давам негативни репутации на тези, които с коментарите си подвеждат, или е по-добре да имам 50 мнения, но да са ценни?!

Ако си толкова компетентен и интелигентен, колкото твърдиш тук съм сигурен, че можеш да обориш опонента си с мнения във форума. Така ще натрупаш много бързо 300 ценни поста, а не глупаво-тъпи мнения под формата на спам. Аз съм отнасял много негативна репутация в този форум, преди да направя 300 мнения, но ги направих без да спамя и сега не се притеснявам особенно много за репутацията. Хайде отвори си една тема в офтопик раздела, посочи въпросните мнения, които са те провокирали да желаеш да дадеш отриццателна репутация и напиши твоите аргументи против тези мнения. Така ще стане тема с наченки на хейт и ще има поне 10 страници, в които ако си достатъчно настоятелен ще направиш половината от 300 поста и вероятно няма да са спам.

Добре е системата, не я закачайте.
Единствения недостатък, е че откакто скрихте репутацията не може да се види даден човек защо е "червен"
Защото го има и този момент, че понякога се дава негативна репутация за правописни грешки например. А тава не е проблем да се търгува с въпросния човек все пак.

Re: Даване на репутация

Текущата система спестява много дразги между потребители и цели позитивизъм. Отрицателна репутация могат да дават само членове, доказали се във форума. Броят мнения не е единствения критерий, има още няколко критерия, примерно висока положителна репутация.

Едва ли някой, който е събрал 300 поста и има висока репутация ще седне да дава червени без основание. В момента във форума потребителите имат йерархия на 3 нива, като тенденцията е нивата да се увеличават и всяко следващо ниво отключва нови възможности.

Коментарите към репутацията мисля, че винаги са видими, така че трябва да е ясно защо е дадена.

Важно е какъв съвет или помощ дават хората. Аз такава репутация за пръв път чувам, а и честно казано не ме и вълнува да й отделям време. Давал съм тук таме и забравих повече.

Back
Горе