Дайте идея за премахване на филтър

w1ck3dgam3

New member
Сблъсках се със следната ситуация:

- чисто нов сайт, собствен домейн, уникално съдържание, лека ниша.
- може би избързах с линкбилдинга. Още след като пуснах сайта поръчах един събмит в blogtronix сайтове при linx.bg (около 70 сайта са).

Хората си изпълниха поръчката и началната страница изчезна от серпа (има я в индекса, но не се показва в серпа) 🙂
И от тогава връщане няма.

Всеки ден пълня сайта с ново и тематично съдържание, събмитвам в G+ и Twitter с по няколко акаунта, но нищо.

Вътрешните страници обаче се класират отлично за думите по които са таргетирани.

Разбирам, че това е някакъв филтър.

Въпросът ми е дали може този филтър да падне - по какъвто и да е начин?

Re: Дайте идея за премахване на филтър

И аз съм забелязал, че ако нов домейн го започнеш с blogtronix линкове го погребваш. Имам няколко така съсипани домейна на кирилица от повече от година и не се оправят. Изглежда за Гугъл тези връзки са много нискокачествени, въпреки че са си нормален social bookmark, даже при кирилицата с anchor на кирилица.

За: Дайте идея за премахване на филтър

Чудя се ако премахна връзките от всеки един сайт ръчно дали няма да се оправят нещата. Досега просто не ми се е случвало да хвана филтър и ми е странно какъв е лека за това. 🙂

edit: Прегледах и webmaster tools (добавен е в отделен акаунт, а не в основния ми) - няма съобщения за грешки или каквито и да е забележки относно вътрешната оптимизация.

Последно редактирано:

Ще е интересно какво ще стане, ако махнеш връзките. Според мен няма да помогне, но ако питаш Гугъл, ще ти кажат да направиш точно това. Ако имаш възможност, махни ги и сподели после какво се е получило.

Дори можеш ръчно да подадеш заявки за премахване на несъществуващите постове след това, за да ускориш процеса. Системата връща 404, така че можеш да подадеш заявка за премахването им от https://www.google.com/webmasters/tools/removals

Вече ги махнах и в момента няма никакви връзки към сайта. Ще видим какво ще стане.

Защо да подавам молба за премахване на несъществуващи постове? Аз нямам такива. Или искаш да кажеш да му представя, че имам такива страници, които системата ще върне 404? 🙂 Това с каква цел?

Идеята ми беше да се премахнат самите постове, от които идват връзките. Но сега видях, че Blogtronix не връща 404, а 302 към началната. Бъркал съм се с друга система.

Аз съм по същия начин с разликата, че не съм плащал за линкове и сам съм си ги правил без уж да прекалявам (всяка публикация събмитвах във всички bg социални мрежи със спиннати заглавия и описания)
Но при мен началната страница я няма от първия Пингвин.

колеги, малко със закъснение

дали тогава Blogtronix RSS субмитите са ефективни /или не особено, да не кажем , че вредят? /

или зависи от самите сайтове?

При мен пък е обратното след събмит в един от най-известните Blogtronix сайтове edno23, получавам моментално индексиране на линка в google. И сайта се класира добре в търсачката на първа или втора страница въпреки,че домейна е на 2 месеца.

Re: За: Дайте идея за премахване на филтър

Re: За: Дайте идея за премахване на филтър

При мен пък е обратното след събмит в един от най-известните Blogtronix сайтове edno23, получавам моментално индексиране на линка в google. И сайта се класира добре в търсачката на първа или втора страница въпреки,че домейна е на 2 месеца.

🙂

Back
Горе