Дайте съвет за redirect на страници

miraco

New member
Имам следният проблем от една седмица, много от страниците в Гугъл ми дават това:
Страницата, на която бяхте се опитва да Ви изпрати към http://www.ххххххх.info/category/техника-за-бита/%.

На някой линкове като кликна ме праща към страницата ми с error 404, а на други след кликване на този линк си ме праща към артикула в сайта. Използвам тема на wordpress и плугин Platinum SEO. Бях маркирал първо redirect 301, но ефект никакъв. Дайте съвет.

Re: Дайте съвет за redirect на страници

Доколкото разбирам имаш проблем с rewrite mod, на апачето. Имал съм при някой хостинг компании подобен проблем, обаче не съм сигурен как можеш да го решиш това като барникаш апачето.

При мен решението беше всички URL да ги направя на латинеца. Даже бих те посъветвал същото, а за да ти е по-лесно можеш да ползваш един страхотен plugin за wordpress, направен от Oggin, казва се BGtoLat и можеш да си го дръпнеш от тук.

Ползвам го от доста време и досега нямам забележки, страхотен е просто!

Мерси, но ще имам ли проблем с тези до сега индексирани страници на български след като инсталирам този плугин. И как да го настроя, че плугина който изтеглих е на полски или чешки.

Последно редактирано:

Опитай с това: http://urbangiraffe.com/plugins/redirection/. Върши ми чудесна работа, а ако сайтът се индексира добре ще изчистиш 404 страниците за нула време.

Този полски или чешки мисля, няма да ти свърши работа. Преди малко говорих с Огнян и обеща да потърси довечера къде го е качил и тогава ще ти дам адрес.

Относно въпроса ти за индексацията... дам ако промениш адресите, индексираните страници ще изпаднат, но какво ти пука?! И без това повечето потребителите не могат да отворят страницата с статията която ги интересува.

Този полски или чешки мисля, няма да ти свърши работа. Преди малко говорих с Огнян и обеща да потърси довечера къде го е качил и тогава ще ти дам адрес.

Относно въпроса ти за индексацията... дам ако промениш адресите, индексираните страници ще изпаднат, но какво ти пука?! И без това повечето потребителите не могат да отворят страницата с статията която ги интересува.

Е проблема е че имам около 3500 страници на кирилица индексирани 😀,
това ще е голям проблем за сайта ми ако отпаднат тези страници. Търся нещо което да запази тези страници при търсене и да продължа на латиница. Ще пробвам това което е писал Lilacor, от обясненията му разбирам че запазва старите страници / кирилица/ в Гугъл при търсене.

Последно редактирано:

Е това приложение за което говоря не ти променя старите публикации, само на новите и ако редактираш стари.

Има един плъгин link juice keeper, който пренасочва с 301 всички 404 грешки към началната - доста полезен, в случай, че положението се омаже повече 🙂

Back
Горе