Да го сложа на Google тъпаците

s1yf0x

banned
Екип
"Ако сайтът ви не е индексиран и подозирате, че Googlebot е блокиран, ви препоръчваме да се свържете с хоста на сайта си и да го помолите да удостовери Googlebot чрез обратно търсене в DNS, за да се потвърди, че името е в домейна googlebot.com и след това, като се използва това име, да се извлече IP адресът посредством DNS."

А после върви обяснявай на клиент, че Google не се блокира, сега като почнат да ми се оплакват, че сайта им не се индексирал (в повечете случаи 24 часа след като са си регнали домейна - да хората имат сериозни очаквания) ще им пращам следния текст:

"Ако сайтът ви не е индексиран и подозирате, че Googlebot е малоумен алгоритъм с още по-малоумни създатели, моля посъветвайте се със SEO специалист и не се опитвайте да правите геройства."

Re: Да го сложа на Google тъпаците

и кой хостер ще го прави? нали и той ше търпи негативи от това.

и кой хостер ще го прави? нали и той ше търпи негативи от това.
Едно време ги имаше и такива, нали знаеш как атакува гуглъо с ордата краулери... 😉

е преди беше ударно, но сега уж става по-мако инвазивно. Нали има настройки са регулация, колко често да обхожда страницата, колко време да изчаква преди да рекуестне следващия URL и т.н. Ама защо първо трябва да се прати клиента при хоста? Този мейл го получавам вече 2 пъти от клиенти, на които домейните им са на по-малко от 48 часа и очакват вече да са индексирани.

е преди беше ударно, но сега уж става по-мако инвазивно.
Мда, последните години се култивираха уж, пък и бая голям залък им идва разрастването на мрежата, не че това спира лакомията им де... 😀

Този мейл го получавам вече 2 пъти от клиенти, на които домейните им са на по-малко от 48 часа и очакват вече да са индексирани.
Един два линка от където трябва и за няма и 24 часа може да се индексира домейн,
или поне можеше до преди 2 седмици от тогава насам не съм тествал, а готвят пак някакви големи промени.

Та както и да е де, нормално е да мрънкат постоянно, вместо да си търсиш гегата да ги млатнеш предложи им някакви екстра услуги а у...
Пък като си платят, тогава вече с гегата, та да се научат да не те занимават с глупости... 😀

Та както и да е де, нормално е да мрънкат постоянно, вместо да си търсиш гегата да ги млатнеш предложи им някакви екстра услуги а у...
Пък като си платят, тогава вече с гегата, та да се научат да не те занимават с глупости... 😀

За уеб-решения си има developers, за SEO си има оптимизатори, за design си има дизайнери, за хост си има техническа поддръжка и системни администратори. Ако почнем да предлагаме всичко, накрая нищо няма да е както трябва - според мен трябва да си има разделение. Не съм фен на "Ние прелагаме всичко за 20 лв на месец" въпреки, че много клиенти очакват в цената на хостинга да е включено поддръжка на сайта, дебъгване на код, инсталиране на темплейти, добавяне на промени, снимки, шаренийки, банерчета, adsence код, настройка на Outlook Express на място в офиса, и т.н. само за 5 лв на месец 😀 колкото и налудничево да звучи. И въпреки това е забавно.

Бе щом не те питат още какво да правят с жена си вечер, няма проблеми... ;D

Шегата настрана, визирах подобни услуги да се прехвърлят към препоръчана фирма, притрябвал ви подобен таралеж в гащите... 😀

А иначе по принцип съм останал с впечатление, че сте напред с материала в тази насока... 😉

Back
Горе