Да се линкват ли помежду си сателитите или не?

Mepoooo

Banned
Пак съм аз с безкрайните си въпроси🙂
Имам 10-на сателита на безплатни платформи, които са с по 1-3 статии (работя по въпроса с контента). Изчаках известно време, към 2 седмици са вече първите и сега мисля да линквам главния от статиите.
Обаче да линкна ли и сателитите помежду си или така си поднасям мрежата от сайтове на тепсия за пред Г🙂
Събмитвам статиите същевременно и в социалните мрежи, но не масово и не всички.

За: Да се линкват ли помежду си сателитите или не?

Кофти стратегия, ако първо си сложил статиите, индексирани са и тогава добавяш линковете. Ако правиш така добави линковете най-долу, като анкора е обграден от 1-2 изречения текст.
И да cloxy е прав, не ги линквай помежду им, че ще замине цялата мрежа 🙂.

Re: За: Да се линкват ли помежду си сателитите или не?

Кофти стратегия, ако първо си сложил статиите, индексирани са и тогава добавяш линковете.
Е нали не е добре с публикуването на статията веднага да се слага линка в нея към главния сайт?:scared:

Е нали не е добре с публикуването на статията веднага да се слага линка в нея към главния сайт?:scared:

Братле в сео-то повечето работи се разбират на принципа проба-грешка, няма универсална формула, която да работи перфектно при всички. По форумите ще получиш много разнообразни съвети, които в повечето случай си противоречат един на друг, като е добре да не ги приемаш за чиста монета.

Е нали преди трябваше да се свързват като само последната двойка връзки се оставя несвързана? Аз бих линкнал част от мрежата да видя Г как ще реагира.

За: Re: За: Да се линкват ли помежду си сателитите или не?

За: Re: За: Да се линкват ли помежду си сателитите или не?

Не знам откъде си го чул/прочел това, но нека ти го представя така:
Ти си обикновен потребител, нямаш представа от SEO пишеш някакъв материал и си пляскаш 1-2 линка в него. Гугъл минава, вижда кое как е отчита линковете и заминава. Всичко е точно, линка е натурален и двамата сте щастливи.

А ако в някакъв индексиран материал ако вземат да се появяват линкове след 2-3 седмици/месеца как мислиш, дали ще се отчетат по същия начин? Слагай си всичко наведнъж и да не ти пука, само линквай към разнообразни страници и с различни анкори (може и по-длъжки). 🙂

Абсолютно съгласен с Detritus, лично аз никога не съм се съобразявал с това "експертно мнение" че не трябвало да се слага линка веднага 😉

От личен опит и то не от сателитки,а от фирмени сайтове, които са и на едно ИП - ужасен ефект.
Ставаше дума за заварено положение.
Да не се заричам, но тристепенни и подобни връзки(дори с изключване на споделен хостинг и ИП) - не.
Надявам се да не обърквам някого, говоря от лични наблюдения.

За времето - добре е да се изчака, както се казва да "отлежат", да се индексира, да се сложи някоя връзка и тогава да се сложи линк, но това май не е толкова фатално и да се направи веднага(аз лично не бих).
Успех и да споделиш резултати после!!

Кой ти е казал че не било добре да се линква веднага.По добре би било с някои от линковете да се поизчака, но само от гледна точка натуралност.Т.е някои можеш да вземеш веднага, други след време.Най-добре ги взимай от статия към главната.

За сайтовете ти, естествено че не трабва да ги линкваш помежду им, защото оставяш следи, и то доста лесно разпознаваеми, за които може да има наказание (ако не веднага, може и след време, но кой знае ... казва ли ти някой...)

Номера е да не оставяш никакви следи през своите линкове.Спомена че, линкваш и т нар си сателите, но трабва да се внимава.Имам впредвид да ги линкваш през различни акаунти, да не взимаш същите линкове въм всеки от тях, да си сменяш потребителските имана (и на сателитите и на техните линкове, примерно от социалките) и т.н.Мисли да рандомизираш колкото може повече параметри.Ключа към успеха в този тип стратегии се крие в правилната рандомизация, но това е мн дълга тема, защото факторите, които Г гледа биха могли да бъдат всякакви.Също така ако слагаш едни и зъщи рекламни линкове на сателитите си, да не говорим за адсенс, това може да бъде следа за тях.

Когато вземаш линковете сменяй си анкърите.

И още не мисли замо за тези си сайтове, мисли и за други линкове, мисли как да си създадеш цяла мощна мреща от линкове.

Успехи!

Back
Горе