Два интернета на един компютър?

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.
Ако се закупят два интернета от два различни доставчика и всеки е със скорост X за сваляне и Y за качване, може ли чрез някакво магическо хардуерно устройство, а може и софтуерно, не знам, компютъра да получи скоростите 2X и 2Y 🙂?

Re: Два интернета на един компютър?

Здравейте.
Ако се закупят два интернета от два различни доставчика и всеки е със скорост X за сваляне и Y за качване, може ли чрез някакво магическо хардуерно устройство, а може и софтуерно, не знам, компютъра да получи скоростите 2X и 2Y 🙂?

Може, устройството е Mikrotik рутер.

Трябва ти просто рутер който има 2 WAN порта. Или 2 мрежови карти на едно ПЦ и сериозна операционна система. Но има и доста работа след това, load balance.... Добре е да разделиш IP-тата на БГ пиъринг и останали, единият рутер да го ползваш примерно за БГ адреси, другият за останалите.... или просто зависи какво искаш да постигнеш.

Нещо друго трябва ли? И има ли някакви настройвания или само се купува и свързва?
И още един въпрос, ако единия интернет спре, ще продължи ли автоматично да си работи другия интернет без никакво прекъсване?

@bulram
Ами просто по-висока скорост е целта.

Ами има настройки естествено, но не са кой знае колко сложни.
Ако никога не си конфигурирал рутер през Уеб интерфейс - по-добре да ти го направи някой друг.
Иначе linsys/cisco rv082 и rv042 например вършат работа.

Нещо друго трябва ли? И има ли някакви настройвания или само се купува и свързва?
И още един въпрос, ако единия интернет спре, ще продължи ли автоматично да си работи другия интернет без никакво прекъсване?

@bulram
Ами просто по-висока скорост е целта.

Благодаря за информацията на всички. За сега това ми е напълно достатъчно, тъй като още няма да го правя. Вече знам че е възможно и че ще ми трябва специален рутер, както и човек, който да го направи.
Поздрави.

Back
Горе