Два сайта с еднаква тематика на един хостинг

ianis-build

Active member
Здравейте!
Понеже имам домейн и на хостинга ми може да се сложи втори домейн. Реших да си кача втори сайт на същата тематика, като този дето вече е качен там.
Въпросът ми е от гледна точка на СЕО дали ще бъде добре това, че двата сайта са на един и същ хостинг или да използвам само домейна и да си взема друг хостинг.
Предварително благодаря.

Re: Два сайта с еднаква тематика на един хостинг

Не мога да знам как работи G, но според мен е немислимо да има ефект нещо такова. На споделен хостинг се качват стотици сайтове на едно IP. Още 10 човека може да имат сайтове на същата тематика на същия сървър. Освен ако G няма начин да разбере, че са на един и същи акаунт, но не ми се вярва. :wink:

За: Два сайта с еднаква тематика на един хостинг

Както каза колегата по-горе, няма да имаш проблеми ако сайтовете са ти на едно и също IP.
Но ако от единия сайт, даваш линкове към другия с цел придаване на тежест, тогава е твърде възможно Г да не отчете това, или най-малкото да не предаде тежест в пълния си размер.
От тази гледна точка, е добре да си наемеш хостинг в различен C клас IP мрежа. 🙂

Последно редактирано:

По-добре използвай друг хостинг, ако ще използваш единия, за да дърпаш другият.

Не нямам намерение да правя сателит на текущият ми сайт, просто искам да си направя нов сайт, (между двата сайта единственото общо ще бъде темата) който да вкарам в 10-ката и се чудех дали след като има на даден хостинг сайт с подобна тематика това ще го класира по-добре.
Много ви благодаря за отговорите.

За: Re: Два сайта с еднаква тематика на един хостинг

се чудех дали след като има на даден хостинг сайт с подобна тематика това ще го класира по-добре.
Не ми се вярва това да е фактор. Прави го както ти е удобно, но да знаеш че това една фирма да си класира два сайта за едни и същи продукти е нещо като спам.

една фирма да си класира два сайта за едни и същи продукти е нещо като спам.
Ок ще бъда честен.
Всъщност сайта е за един клиент просто искам тези пари за хостинга и домейна да си ги сложа джоба (след като имам свободен домейн) вместо да купувам нови.
Интересувашеме повече дали ще навреди на моя сайт отколкото дали ще помогне на неговия, пък и клиента не го интересува дали ще му купя нов домейн или ще му сложа мой който вече съм купил.
Отново благодаря на всички.

В такъв случай няма проблеми. Мислех, че ще си правиш два сайта за да хванеш две позиции от серпа вместо една и двата сайта ще са на една фирма със същите продукти. Щом е на друга фирма на същата тематика, няма никакъв проблем че са на един хостинг. То няма смисъл на всеки клиентски сайт дето ще прави по 100 посещения примерно да му вземаш отделен цял хостинг дето побира 10-20 такива.

Не че ми е работа да ти се меся, но ежедневно попадам на такива ситуации. Замисли се какво ще правиш, когато клиента ти поиска достъп до конторлния панел на хостинг акаунта или те попита, защо домейна му не е регистриран сега, а преди 11 месеца примерно? След 2 седмици като се сдърпате за срокове, дизайн, съдържание и т.н. и като се свърже с хостинга да поиска достъп до домейна и акаунта, нали от там ще му откажат и ще му кажат, че не са негови? Понякога мислите не с мозъка си, ами с някой друг джигер и за 50 лв ще си скъсате нервите после 😀

Ок ще бъда честен.
Всъщност сайта е за един клиент просто искам тези пари за хостинга и домейна да си ги сложа джоба (след като имам свободен домейн) вместо да купувам нови.

Янис, вземи му регни хостинг и домейн в SuperHosting.BG със 70% намаление. Така хем си слагаш 70 % от парите в джоба, хем ти е чиста работата...

s1yf0x - Много добър коментар, ще използвам домейна и му купя хостинг.
Въпреки че той хабер си няма, дори не е чувал за Ц-панел но в случая си прав.

Re: За: Два сайта с еднаква тематика на един хостинг

Re: За: Два сайта с еднаква тематика на един хостинг

Янис, вземи му регни хостинг и домейн в SuperHosting.BG със 70% намаление
Да бях забравил за тази тема мерси.

Back
Горе