SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Деиндексиране на backlinks в Webmaster Tools на Google

NeZiRuS

New member
Здравейте колеги.

Прави ми впечатление, че в последните 1-2 седмици Google премахна над 70% от всички backlinks които се показваха в webmaster tools-a. Става дума за линкове които до сега са били индексирани там от самото създаване на сайта ми. Според ahrefs.com също има голям спад на backlinks към моя сайт. Интересното е, че "изчезналите" линкове все още си седят по сайтовете т.е (не са ги махнали). Включително връзките ми от този форум са се изпарили според webmasrter tools-a.

Странното в случая е, че именно от този момент насам състоянието на сайта в SERP-a се е подобрилo доста. Сайта се класира в топ 10 на доста ключови думи за които до преди това не се класираше. Стабилно се задържа на тези добри позиции. Направих си труда да проверя според ahrefs какво се случва с конкурентите ми и гледам, че и при тях има огромен спад на индексираните backlinks.

Имате ли някакви наблюдения защо се случва това и има ли промяна при вас ? Става дума за БГ сайт и за 100% линкове от други БГ сайтове.
 
Re: Деиндексиране на backlinks в Webmaster Tools на Google

В GWT има някакъв проблем в около половината от сайтовете, които следя. От порядъка на 50-70% средно. В ahrefs не забелязвам подобно нещо.
 
Re: Деиндексиране на backlinks в Webmaster Tools на Google

Имаше лек ъпдейт мисля около 17.01. свързан точно изчезването на голяма част от линковете, и това не е бъг, както твърдят някои специалисти. Мина малко незабелязано, а според мен беше доста съществен! Повече инфо тук и тук.
 
За: Re: Деиндексиране на backlinks в Webmaster Tools на Google

За: Re: Деиндексиране на backlinks в Webmaster Tools на Google

И при мен наблюдавам същото. Спад с 50-60% на броя на линковете и най-вече броя на домейните. На сайтовете няма видими спадове или вдигания на в трафика, но по един израз който следя отдавна, Пингвина го беще пратил на 200+ място, а от няколко дни изведнъж изплува на 38 и се закрепи на това място вече 3-4 дни. Направи ми и впечатление, че от един мой блог в който знам колко линка има към сайта ми показва в момента само един. А там имам няколко към различни страници и в различни постове и всеки пост е по темата на линка. Така, че не зная дали е бъг или някакво чистене на линковете, но ако е чистене ми се вижда странен критерия. Другия вариант, ако е чистене да не е завършило още.
 
Re: Деиндексиране на backlinks в Webmaster Tools на Google

И при мен се наблюдава същото в GWT (от 7 февруари конретно). Като в случая от 15 линка останаха 0. КАкто каза колегата линковете си съществуват в сайтовете, но в гугъл не. Това се забелязва в 2 сайта. И също така 100% от линковете са български.
 
Проблем с Webmaster Tools

Проблем с Webmaster Tools

Здрвейте,

От 3 дни наблюдавам в Webmaster Tools, че броя на домейните линкващи към моя сайт са станали 10 пъти по-малко, а принципно няма как да са изчезнали. Потърсих малко за темата и намерих това:

John Mueller:
This looks like a bug or a temporary fluctuation with how the data is shown in Webmaster Tools. Your links are still around and being counted normally within our algorithms (at least the sample I double-checked) -- this wouldn't negatively affect your site's crawling, indexing, or ranking in our search results. I don't have a confirmation from the team yet, but we'll update here as we know more. Thanks for your patience & sorry for the confusion!

Надявам се да бъде полезно и за други потребители, които са забелязали подобен проблем.
 
За: Re: Проблем с Webmaster Tools

За: Re: Проблем с Webmaster Tools

Няма никакъв проблем. При всички е така. Просто гугъл вече вкара пингвина и в инструментите си за уебмастъри. Всички линкове, които алгоритъмът им изчислява като нискокачествени и продукт на манипулация изчезнаха. Анализаторите мислят, че това, което наблюдаваме, не е края. Индексът все още не е напълно обновен.
 

Горе