SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Директория за статии/сайтове

Ma57eR

New member
Поредната новоизлюпена директория за статии / сайтове.
http://site-directory.eu

Малко подробности за нея.

Статиите, които публикувате са с директна връзка - follow, която е с title съдържанието на статията.
Снимката към статията е с alt и title - името на статията Ви.
Сайта е оптимизиран за Rich Snippets Reviews и когато бъде одобрен, те ще излизат със снипети - Заглавие, описание, снимка, оценка.
Може да публикувате като регистриран потребител и като гост. EDIT: (02.09.) За момента това правило отпада - Предимството да сте потребител е, че може да слагате и до 3 анкор връзки в описанието си.
Гостите също ще имат право на анкор връзки.

Ако имате други градивни идеи за доброто развитие на сайта, моля, споделете ги!

EDIT: Друго, което забравих да спомена е, че в Detail Page-a на статията/сайта Ви, Meta Description и Meta Keywords се взимат (Автоматично) от Вашият сайт при одобряването му!
 
Последно редактирано:
Re: Директория за статии/сайтове

Не се пише "Трябва да влезнете в профила си" а "Трябва да влезете в профила си" и в категорията "Онлайн магазини" да се сложи "спортни стоки"
Иначе успех в начинанието.
 
Re: Директория за статии/сайтове

Здравей.
Честита директорийка :). Изглежда приятно. Имам няколко въпроса.
1. Без регистрация не може да се добавят връзки в описанието така ли?
2. Тъй като гледам че е eu и знам че се навъдиха много безплатни такива домейни, а и гледам че си нов потребител (и нямам наблюдения над твоя коефициент на сериозност :)), длъжен съм да попитам до колко сериозно е пускането на този сайт? Примерно има ли шанс след като изтече 1-та година на домейна сайта да изчезне?
3. Аз лично не съм видял сайт при който да работят тия снипети без да е нещо от сорта на PR6, така че не бъди толкова сигурен. Все пак радвам се че си си направил труда със снипетите.
ЕДИТ: 4. Направи в хедъра линка да не е към hТТp://site-directory.eu/index.php а към hТТp://site-directory.eu/
 
Последно редактирано:
Re: Директория за статии/сайтове

@Scooby
1. Първоначално бях замислил да е така, но мисля да отпадне това ограничение (така съм пуснал и сайта в момента)
2.Няма да изчезне сайта след изтичането на домейна (не ме познавате (в Джумла България съм по-активен - вярно е, но времето ще покаже).
3. Вече има достатъчно връзки, които да дам при събмита и ще видим какво ще стане (имаше една заблуда относно снипетите(която при един познат в тези среди човек беше довела до НЕиндексирането им), затова може би няма толкова одобрени към момента сайтове).
4. На момента ще го оправя

@MUTI ще оправя нещата, които си споделил ;)
 
Последно редактирано:
Re: Директория за статии/сайтове

Тоест ще може да се ползва с линкове без регистрация? Питам за да знам как да си отбележа в списъка.

И също, нали има минимум от 150 думи изискване?
Тук примерно не виждам да са толкова:
Код:
http://site-directory.eu/%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82/%D1%83%D0%B5%D0%B1-%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%B8-seo/%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%BE%D0%BF-com-10

ЕДИТ: И в менюто най-нови сочи към добави нови :).
 
Последно редактирано:
Re: Директория за статии/сайтове

Да, ще се ползва с линкове без регистрация :) Поне на първо време.

Условията никой не ги гледа за момента явно (за съжаление, а не ми се иска да отхвърлям още първите връзки. Това е причината да са одобрени.), но като доработя компонента, да има минимален брой думи/символи в описанието, за да може да се публикува, ще започнат да се спазват.

Уж го оправих това за най-новите (СЕФ адреса е един и същ, затова го прави този номер).

Благодаря за градивната информация Scooby
 
Re: Директория за статии/сайтове

Правилата трябва да се спазват винаги. Иначе сайта ще стане едно спамене безсмислено. Аз лично не виждам смисъл от страница с два реда текст и два линка. Изобщо да не ти пука първа ли е втора ли е публикацията. Твой е сайта и ти определят правилата. Аз лично не бих публикувал, ако не се спазват правилата, защото сайта ще стане нискокачествен. Така че моя съвет е да се придържаш към правилата.
Поздрави.
 
Последно редактирано:
Re: Директория за статии/сайтове

Аз също съм ЗА правилата и затова споделих коя е единствената причина, поради която не се спазват за момента.

Но като се замисля - Ако ще тръгва сайта, да тръгне като хората - прав си - вече ще отхвърлят подобни сайтове и това е.

Направих и бутона за правилата червен, но ефект нула :)
 
Re: Директория за статии/сайтове

Ти ако разчиташ на добрата воля на хората да спазват правилата, значи си доста голям оптимист :). Те дори няма да ги погледнат повечето хора, камо ли да ги спазват. Ти трябва да си желязната ръка на закона и да ги форсираш върху всеки потребител на сайта ти. Като не им приемеш няколко статии, ще се сетят да ги прочетат. Или ще спрат да ползват сайта, което не е голяма загуба. Ще останат сериозните хора :).
EDIT: В моята директория за статии съм написал няколко прости и кратки правила на самата страница за изпращане и дори така от около 250 пратени съм одобрил едва около 100. И това е при положение че е позволено да се праща спиннат текст.
 
Последно редактирано:
Re: Директория за статии/сайтове

Направих малки промени - при добавянето на сайт под горното меню изскачат и съкратени условия, които бодат очите. Дано има ефект по този начин. Ако не - ще има по-малко, но качествени статии и това е :)
 
Re: Директория за статии/сайтове

Направена е промяна в условията с цел избягването на къси статии, защото въпреки мерките които взех до момента, нямаше резултат почти.

Новите промени са: (те важат и за вече добавените статии)

Ако описанието Ви е ПОД 700 символа, връзката към сайта Ви автоматично става nofollow.

Свързване чрез Facebook + Линкване на профил от сайта с този във Face-a
 
Re: Директория за статии/сайтове

Би ли го направил да може да се добавя в HTML код самото описание/статия? Аз (а и други хора предполагам) си приготвям статиите в html код, тъй като почти всички директории за статии приемат html код. Така направо пействам статията, а при теб ще трябва ръчно да я форматирам с бутоните.
Поздрави.

пс.
Това червеното на бутона за условията за ползване е доста дразнещо :). Според мен ще е по-добре нещо от сорта на оранжево. А кратките условия дето се появяват при добавяне, изобщо не се забелзват на този тъмен фон. Според мен трябва да са на белия фон долу, погледа веднага скача там. (Само приятелски съвети изразяващи моето мнение :)).
 
Последно редактирано:
Re: Директория за статии/сайтове

Фона ще го променя за кратките условия
Ще сменя и фона на бутона (направих го да вади очи с цел да привлича вниманието все пак :) )
Ако имаш възможност дай ми някаква кратка статия/текст на ЛС, за да тествам преди да го пусна
Сега ще поразгледам за HTML-а и после ще си EDIT-на мнението, когато е готово
 
Re: Директория за статии/сайтове

Ако има брояч за символите, ще е по-удобно - не можах да разбера дали са станали 700 . Нещо като думи се опитваше да брои, но май неуспешно. Публикувах като гост. Мога ли да редактирам?
 
Re: Директория за статии/сайтове

Може да се сложи JavaScript брояч на думите. Виж аз как съм го направил тук: http://statiiki.com/add.php
Виж в сорс кода функцията countit().
Може и на символи. То и в гугъл е пълно с готови скриптове. За символи виж тук, то е почти същото: http://www.javascriptkit.com/script/script2/charcount.shtml
 
Последно редактирано:
Re: Директория за статии/сайтове

Скуби - пуснах и при теб една, естествено уникална. ;)
 
Re: Директория за статии/сайтове

Сменен е редактора. В този може да се пейства директно HTML код.
Може да натиснете "Превключете" за да премахнете бутоните на редактора и да поставите кода си, след това го натискате пак, за да се визуализира директно. Другия вариант е директно да го поставите и след изпращането на статията/сайта той се визуализира.

Надявам се в рамките на деня да оправя и брояча за символи.
 

Горе