SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Добавяне в уеб директории

Re: Добавяне в уеб директории

Все пак решихме да махнем българските уеб директории. Бяха останали само 8 работещи, които създаваха повече проблеми отколкото ползи.
Аз ползвам сайта за линкване и на български сайтове. Особено е подходящ са сайтове, които имат версия на английски или целят да се класират по ключов термин на английски, който се ползва и на български (например spa).

Други важни промени по SEO инструмент bgLinkove.com :
1. При изпращане сайта се самообучава - при всяко изпращане се проверява дали последно избраната категория е включна в списъка на категории въведени за сайта, и ако не е, се добавя в края. По този начин във всички следващи уеб директории, които съдържат такава категория тя ще бъде избрана автоматично, ако нито една категория преди нея в списъка не бъде открита. По този начин скоростта за изпращане се увеличава. Добавят се само подкатегории. Не изпращайте сайта си в главните категории, защото няма да бъде одобрен.

2. Добавени няколко англоезични уеб директории сред които една с PR6 и две с PR5 (на началната страница). Избират се предимно уеб директории, които активно одобряват и безплатни линкове.
Интернет е пълен с "мъртви" линк директории, с които няма нужда да си губим времето. Избягваме да добавяме такива директории.

3. Подобрена ползваемост - при добавяне на нов сайт или при промяна на данните на сайт, се правят допълнителни проверки за валидностна данните и при грешка не се губят попълнените данни в уеб формата.

4. Добавена страница за сатистики.
 
Re: Добавяне в уеб директории

Има ли опасност да си навредим на сайта, ако наведнъж се регистрираме във всичките директории ?
 
Последно редактирано:
Re: Добавяне в уеб директории

Много малко е вероятно, защото изпращането до директория не публикува веднага. Първо трябва редактор да прегледа линка. В зависимост от това колко линка чакат, одобрението отнема дни, седмици и дори месеци.
Ако сайта ти е много нов и се страхуваш да не пострада, може да не изпращаш до всичките в един ден. По всяко време можеш да прекъсваш изпращането. Сайта помни докъде си стигнал и ще продължи при следващото логване.
 
Re: Добавяне в уеб директории

Здравеите!
Закупих си кредит за сайта от подписа ми.
даите съвет: кои категорий да му добавя, Заглавието на английски ли да бъде, по колко събмита на ден да правя и друго което може да ми бъде полезно.
 
Re: Добавяне в уеб директории

Колко са всички директории в който мога да регистрирам един сайт с един кредит.
Би било хубаво директориите да бъдат подредени по ПР и той да видим срещу всяка директория. Така можеш бързо да предобиеш предтава.
 
Re: Добавяне в уеб директории

@ianis-build всички уеб директории са англоезични и затова не само заглавието, а и описанието трябва да бъдат на английски. Някои уеб директории не одобряват сайтове, които нямат английска версия, затова ако твоя сайт няма ENG версия, създай поне една страница с над 300 думи с описание на сайта на английски. При добавяне на сайта в bglinkove.com добави URL към английската версия или към създадената страница на английски.
"По колко събмита на ден?" - няма точна формула, опитай се да не ги пращаш в един ден, а в продължение на поне седмица.
В коя категорията е твоя сайт ще трябва сам да прецениш, ето пример: "Bussiness/Services/Building and Construction" или "Home & Garden/Home Improvement" в различните уеб директории има различни варианти. хобавото е, че само няколко пъти ще трябва да избереш, след това сайта запомня избора.

@wood с един кредит добавяш един твой сайт, след което можеш да го добавиш във всички директории. Те постоянно се увеличават. Ако вече си изпратил сайта до всички и ние добавим нови уеб директории, ще може да пратиш и в тях без да купуваш нов кредит. Точния брой се вижда още в началната страница.

Подреждането е по два критерия най-отгоре са всички без капча, след това най-новите отгоре. Няма да бъдат подреждани по PR по няколко причини.
Можеш да видиш PR на всяка категория преди да пратиш сайта.

За повече въпроси пишете на support@bglinkove.com
 
Re: Добавяне в уеб директории

@gan - удачно ли е да миксирам ако имам близки категории?
 
Последно редактирано:

Горе