Добавяне на капча

За: Добавяне на капча

Аз не мога да разбера нищо. Единия сайт ме прехвърля на някакви линкове до нищо водещи, другото го видях на гугъл - там въобще не мога да намеря формата. API, DUDI...FUDI...и т.н

За reCAPTCHA трябва да се регистрираш, указваш приблизително каква платформа ползваш и сайтът ти дава кодовете с обяснения къде и как да се поставят. Там трябва да се справиш сам, защото получаваш уникален потребителски код за всеки сайт.

Аз това и с учебник да го чета на гугъл не мога да го направя. То не е едно ами указание как под какъв ъгъл да четеш, указание на указанието как да указваш на указанието да те указва, с код за указание и реуказание с указание да прочетеш указанието с променливите указания. И ако сбъркаш това се поватяр по 100. Просто не е за нормални юзери това.

Най-накря ще си платя на някого да го направи и няма да се занимавам с простотии. Търся навсякъде и нищо не намирам. Или пълни глупости или само кода за формата, или само капачката или само кода за оформлението. Дефакто 0% код. Гледам ги др. сайтове имат конт. форми без капачки, моята е математическа и ме пълни като курник с курижки със спам. Бахти, дейба да се ядоса човек!

Най-добрата капча за България според мен е да се кара потребителят да въведе произволно число, изписано с думи. Примерно "Въведете числото деветстотин двадесет и пет:" и той трябва да въведе 925. Това е много трудно за разбиване. Всякакви други изображения и подобни се разбират по-лесно от машините, отколкото от потребителите.

Моето мнение е, че капча трябва да се използва само в краен случай, защото малко или много затруднява потребителя. За прости неща, като примерно форма за контакт, е напълно излишна. Както писах вече, за тези цели има много ефективни методи, които са невидими на потребителя.

Не мога да го направя. Увеличих числото на капачката и сега, за да се изпрати, потребителлят трябва са извади инженерен калкулатор, за да сметне сбора. Друго не мога да направя.

Колко би предложил, за да ти направя капчата с избора на трите картинки? Ако искаш, пиши на ЛС, за да не спамим форума.

Предполагам, че формата ти е за сайта с аквариумите. Насочен към БГ потребители. С тези три падащи менюта с по 10 думи, преведени на български, не виждам бот в идните 10 години, който да се справи. 🙂

Ами видимо изпуска, пък не знам при теб как работи.

Ами видимо изпуска, пък не знам при теб как работи.
Добре, това вече го говорихме. Не твърдя обратното. Вчера ти подхвърлих едно предложение, за което нищо не споменаваш.
Колко би предложил, за да ти направя капчата с избора на трите картинки? Ако искаш, пиши на ЛС, за да не спамим форума.
Да смятам ли, че не те интересува? Ако е така, да те зарязвам и аз. Една седмица се занимавам с капчи, които не ми трябват...

Добре, ще те потърся щом имам възможност 🙂 До тогава, ще продължа с тази, която ми даде.

Back
Горе