Добавяне на линкове чрез RSS отметки - опасно ли е?

w1ck3dgam3

New member
Здравейте, чудя се как Google би реагирал когато става въпрос за линкване чрез RSS widget и добавяне на линкове в Делишъс (например). Съответно тези линкове се показват по всеки един сайт, който е сложил RSS widget и е задал правилния адрес.

Например, забелязал съм от доста време, топ оптимизатори като Oggin и Cloxy да го практикуват, тъй като имат солиден ресурс от сайтове и линкването към настоящи или нови проекти става само с добавяне на отметка в Делишъс.

Разбира се, последните линкове изчезват, когато се добави нова отметка.

Имам известни притеснения, че по този начин google може да научи мрежата ни от сайтове - без значение дали са специфични сателити или личен ресурс.

Според вас нормално ли е 20-30 или 100 сайта да агрегират един и същ RSS?

Re: Добавяне на линкове чрез RSS отметки - опасно ли е?

Ако преброиш количеството фийдове свят ще ти се завие 😛arty:

Подсказвам : външни релевантни канали + yahoo pipes + web 2.0 properties

Не бих те посъветвал да си "навързваш" сайтовете! Събмитвай по RSS агрегатори, ако статиите са добри, все някой ще ги публикува! Остава само да проследиш дали имаш и линк!
Добавяй ги в Twitter, Myspace, Digg, FB, SU ..... на автомат. Понякога съм получавал от 3-5К уникални на ден от SU когато статията се хареса прекалено много.

@Oggin, някъде няма ли някое кратко ръководство на БГ за тези yahoo pipes?

и аз бих искал да науча повече за Yahoo pipes

ползвам ги, но усещам че не достатъчно

че имат повече потенциал

bulram, SU какво е ?

SU = _www.stumbleupon.com

За: Добавяне на линкове чрез RSS отметки - опасно ли е?

Струва ми се, че останах малко неразбран затова ще повторя (този път с примери) 🙂

Регистрираме си акаунт в Delicious. Взимаме за пример акаунта на Cloxy. В този акаунт Cloxy добавя отметки към негови сайтове. Същият този акаунт генерира RSS feed. Cloxy го е изнесъл във feedburner:
Delicious/cloxy/uslugi

Другата част е тази с линкването. По дефолт, всеки един WordPress има стандартен RSS Widget. Добавя се такъв widget в сайдбара на сайта и в URL се въвежда адреса на хранилката, която се генерира от Delicious - Delicious/cloxy/uslugi

Получава се поле с връзки, които се показват на целия сайт (sitewide).
Пример с Axeny.com (виж долу във футъра). Пример с toshkov.com (последния widget в сайдбара). Пример с lover-bg.com (левия сайдбар, най-долу).

Общо взето на всичките сайтове на които се сложи RSS widget с един и същи адрес, генерират еднакви линкове. Съответно ако Cloxy реши може да добави нова отметка в Delicious, като в сайтовете на които е сложен widget ще се появи линк към сайта, който е добавен в Delicious. Последния линк обаче изчезва.

Опасенията ми бяха дали има вероятност Google да разбере по този начин, че собственика на (в случая) 3-те сайта е един и същ човек. Нещо подобно на това на сателит да се слага AdSense код, който се върти и на основен сайт.

Колкото до мнението на Oggin, не знам дали правилно ме е разбрал в изказването ми, но аз със сигурност не го разбрах. Най-малко искам да намесвам Yahoo Pipes.

Най-малкото може да попаднеш в някакъв филтър засичащ продажбата на линкове - движението е подобно.

Back
Горе