Домейни на кирилица + и -

lyuk

New member
Колеги привет
купих си домейн на кирилица,и тъй като съм още бос в SEO-то ще се радвам да споделите мнение и опит добре ли са за ползване,как ги приема Гугъл,как се оптимизират и каквото още се сетите
Мерси

Re: Домейни на кирилица + и -

Класират се много добре. Примери мога да ти дам много. Например ремонти.com след като го прехвърлих от remonti.info на домейн на кирилица, се залепи от края на първа страница на първото място 🙂

Да развием малко темата. Дали ще има същия ефект, ако пренасочиш домейн на кирилица към домейн на латиница? Да кажем хипотетично, че същия линк билдинг, който имаш на remonti.info всъщност е на ремонти.com. След което пренасочваш ремонти.com към remonti.info. Дали и до каква степен ще се запазят резултатите в SERP-а?

Опитът ми показва, че сила откъм име на домейна има само текущия домейн, а не тези, които сочат към него. Малко ми е трудно да се изразя... С две думи, ако беше обратната ситуация, тоест ремонти.com да се пренасочени към remonti.info, тогава самото име на домейна ремонти.com по никакъв начин няма да ни е от полза. Ще са ни от полза само авторитетът му и връзките, които сочат към него.

Кое е по-добре от двете: Да пренасочим директно един кирилски домейн към същия на латиница или да сложим линк с анчор="името на домейна на кирилица" към този на латиница? С други думи, да пренасочим директно ремонти.com към remonti.info или да сложим линк с анчор "ремонти" към remonti.info. Говоря за случай, в който търсим класиране по съответната дума, в случая "ремонти".

За: Домейни на кирилица + и -

За: Домейни на кирилица + и -

Аз бих предпочел линк с анчор "ремонти" от remonti.info към ремонти.com, тъй като кирилският има по-голям шанс за класиране, само за това, че е IDN. Всичко останало е линкове. Колкото повече - толкова по-добре 🙂

Колеги, какви са ви наблюденията за кирилските домейни от гледна точка на завръщане на клиентите? Повечето браузъри енкодват домейна (xn--blabla) и е невъзможен за запомняне, а не малко клиенти са неуки и не знаят как да си букмаркнат страницата. Отделно, че може следващия път да пробват да напишат домейна, но на латиница и да отидат при "неприятелите". Говорим за такива домейни, които не са баш на челни позиции, а да кажем на 3-4 страница.

Конкретно имам сайт, който е на 13-14 позиция вече в сравнително конкурентна ниша (за месец и половина се качи до там), но завръщащите се клиенти са едва 27%

Back
Горе