SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Домейни с история/линкове - какво трябва да знаем?

Peter_Parker

New member
Здравейте, темата с домейните изглежда доста обширна и очаквано, не всички са на едно мнение. Все пак ми се иска да се обобщят няколко неща, когато купуваме домейн, който е бил ползван преди. Какви са факторите, които определят дали един стар домейн има смисъл да бъде купен ( без значение дали е дропен или някой ни го продава ) и съответно какви са "red flags". Именно затова моят въпрос е доста обширен, като се надявам максимално много хора да се включат, за да може да е полезно.

1. Линкове - всички знаем, че линковете са от голяма важност. Но ако например един домейн е вдигнал домейн рейтинг 40 в рамките на 6-12 месеца, това не е ли лошо в очите на гугъл?

2. История - ако един стар домейн например има 10 години история на блог, а последната 1 година има п*рно съдържание, бихте ли го купили. Примерно няма анкор текстове или пък линкове с съответното съдържание, а просто в някой момент гугъл е индексирал такива страници. След това домейна е дропен и всичко е приключило.

Какво гледате вие при избор на домейн и какви са вашите най-важни неща, които определят избора ви като сполучлив или не? Ще се радвам на всякакви отзиви, благодаря предварително!
 
А в случая с тези чувствителните тематики, дори да е има високи метрики и история, то наличието на кофти тематика в някакъв момент от миналото не е ли проблем. Не съм пробвал с такъв домейн и питам искрено.
 
Домейн, вдигнал така яко рейтинга е нормално само, ако зад него седи голям бранд и доста добър рекламен бюджет. Замисли се например dalivali колко бързо успя да стане супер бранд и на практика Google го постави пред синоптик и други метро сайтове в бг серп-а. Но тук ще се гледа дали това не е изманипулирано или наистина става дума за сериозно позициониране на бранд. И ако е първото, лошо. Второто - и ще е оправдано като бюджет ще е добре за трафика и рейтинга в Google.

Порно сайт....малко бих се поколебал, ако темата на следващия бизнес не е сходна. Ако е напълно различна, може би не, но все пак, за редикрет би бил добре, и то само ако добре се види какво води към него и дали този редирект би бил по-скоро вреден, отколкото полезен.
 

Горе